279

 

 مهدی حافظی - یکی از مهم‌ترین چالش‌های دنیای دیجیتال، ذخیره سازی اطلاعات یا Data Storage است. حجم اطلاعات تولید شده در فضای دیجیتال، هر روز و هر لحظه بیشتر می‌شود و منطقی است که راهکارهای ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال هم به همان نسبت، رشد و توسعه پیدا کنند.

شیوه‌ی سنتی ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال، همان چیزی است که همه‌ی ما طی دهه‌ی گذشته با آن آشنا بوده‌ایم. هارد دیسک‌ها و فلش مموری‌ها، از جمله رایج‌ترین ابزارهای سنتی ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال محسوب می‌شوند. ولی امروزه با فضاهای ذخیره سازی ابری، شما می توانید فایل‌های خود را در یک فضای مجازی ذخیره نمایید و آن‌ها را در رایانۀ کیفی، گوشی موبایل یا وب همیشه به همراه داشته باشید.

ویژگی های فضای ابری

  •  ذخیره هر نوع فایل: فضای ذخیره‌سازی آنلاین و معمولا تا حجم مشخصی رایگان در اختیارتان قرار می‌گیرد، بنابراین می‌توانید عکس‌ها، داستان‌ها، طراحی‌ها، طرح‌ها، موارد ضبط شده، ویدیوها و همه چیز را نگه‌دارید.
  • همه چیزهایتان را همه جا مشاهده کنید: می‌توانید به فایل‌هایتان در فضای ابری از هر تلفن هوشمند، رایانه لوحی، یا رایانه‌ای دسترسی داشته باشید. بنابراین به هرکجا بروید، فایل‌هایتان نیز با شما می‌آیند.
  • اشتراک‌گذاری آسان و سریع فایل‌ها و پوشه‌ها: می‌توانید به‌سرعت دیگران را دعوت کنید تا همه فایل‌هایی را که می‌خواهید مشاهده و بارگیری کنید یا با هم روی آنها کار کنید - هیچ گونه پیوست رایانامه لازم نیست.

فضاهای ابری خارجی امن نیستند!

ولی استفاده از فضاهای ابری خارجی یا حتی داخلی مناسب برای انتقال و تبادل اطلاعات سازمانی با همکارانتان نیست.

بعضا ديده شده است همكاران دانشگاهي جهت تبادل فایل های سازمانی خود (با توجه به محدوديت پيوست اتوماسيون تا 5 مگابايت) از فضاهاي ابري خارجي یا از لوازم جانبی ذخیره سازی استفاده می کنند؛ با توجه به حساسیت اطلاعات سازمانی، بعضا این اطلاعات ناخواسته از طریق همین روش های غیر امن بین اعضای سازمان تبادل می گردد و متاسفانه به دست افراد متفرقه مورد سوء استفاده قرار می گیرد.

FumDrive، راهی آسان برای اشتراک اطلاعات سازمانی

دانشگاه فردوسی مشهد نسبت به فراهم کردن سرویس فضای ابری امن و داخلی FumDrive ذیل سرویس ownCloud ویژه كاركنان و اعضاي هيات علمي دانشگاه اقدام نموده است،

یکی از ویژگی های این سرویس امکان استفاده در قالب های مختلف همچون اپلیکیشن موبایل، نرم افزار ویندوز و وب مانند دیگر فضاهای ابری مرسوم است و می تواند جایگزین مناسب فضاهایی چون oneDrive , DropBox , Google Drive و ... باشد.

هم اکنون به کاربر فضایی به میزان 10 گیگابایت به صورت رایگان تخصیص داده می شود و تمام کاربران دانشگاهی می توانند با استفاده از امکان اشتراک گذاری داخلی (با جستجوی آدرس ایمیل افراد) فایل های موجود در سرویس خود را با دیگر اعضای سازمان به اشتراک بگذارند.

مطمئنا تبلیغ فراگير دانشگاهيان به استفاده از این سرویس مي تواند نقش بسزايي در جهت حفاظت اسناد و اطلاعات سازماني فراهم آورد.

 راه های دسترسی به FumDrive

جهت دسترسی به این سرویس کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد می توانند با مراجعه به آدرس fumdrive.um.ac.ir و ورود با استفاده از نام کاربری و رمز عبور سرویس رایانامه دانشگاهی خود از این امکان استفاده نمایند.

همچنین جهت دانلود نسخه ویندوز این سرویس و همچنین اپلیکیشن موبایل از لینک های ذیل استفاده نمایید.

 

ورود به سرویس FumDrive

 

راهنمای استفاده از سرویس

دانلود نسخه های بروز سرویس از ownCloud

دانلود نسخه تحت ویندوز

دانلود نسخه موبایل

hoshdar

به اطلاع مي رساند با عنايت به كسترش جرائم اقتصادي در فضاي مجازي و در راستاي صيانت از امنيت اقتصادي جامعه، مبارزه با انواع كلاهبرداري ها و اگاه سازي اقشار مختلف جامعه، سايت « ايران هشدار » به نشاني www.iranhoshdar.ir راه اندازي گرديده است. موضوعاتي از قبيل كلاهبرداري هرمي، پونزي، ارتباطي، قماراينترنتي، بازاريابي شبكه اي، كسب و كارهاي الكترونيك و پول هاي ديجيتال از جمله مواردي هستند كه به صورت تخصصي در اين پايگاه خبري، بررسي و اطلاع رساني مي گردد. همچنين امكان گرفتن استعلام و ارسال گزارش و شكايت در خصوص موضوعات مذكور در اين سايت فراهم شده است. مراتب جهت بهره برداري و استفاده همكاران محترم اعلام مي گردد.

سايت: www.iranhoshdar.ir
كانال تلگرام: iranhoshdar_channel@
ايميل سايت:
سامانه استعلام پيامكي: 3000608

96-09-c07-2048
 
رييس پليس فتا استان خراسان رضوي در رابطه با استخراج و به دست آوردن پول ديجيتالي و نحوه خريد و فروش آن توسط صرافي‌هاي آنلاين در بازار آي تي به تهديدات و آسيب‌هاي اين نوع از كسب درآمد كه لازمه آن داشتن تخصص علمي بالا مي‌باشد هشدار داد.

پايگاه اطلاع رسانی پليس فتا: سرهنگ جواد جهانشيري در تشريح اين هشدار گفت: به دنبال شكايت چند تن از شهروندان مبني بر هك شدن اطلاعات حساب ديجيتالي آنها و سرقت ارز ديجيتالي اين افراد پرونده‌اي در همين خصوص در پليس فتا استان تشكيل شد.

سرهنگ جهانشيري ادامه‌داد: در هرسه فقره پرونده‌اي كه در اين رابطه تشكيل شده بود، متاسفانه شكات پس از تهيه ارز ديجيتالي در پي فروش آن‌، متاسفانه قرباني كلاهبرداري از سوي مجرمين اين فضا قرار گرفته و حساب كاربر آنها هك شده بود و تمام سرمايه‌گذاري كه در اين بخش نموده بودند را از دست دادند كه با مراجعه به پليس فتا استان و بررسي‌هاي مقدماتي توسط كارشناسان پليس فتا در آزمايشگاه فني و ادله ديجيتالي مشخص شد تمام اين افراد براي تغيير يا فروش ارز ديجيتالي خود به صرافي ديجيتالي مراجعه، پس از وارد شدن به حساب كاربري ارز ديجيتالي خود با كپي نمودن رمز و الحاق آن به آدرس صرافي مذكور ، متاسفانه در همين فرايند به نظر ساده‌، رمز ديجيتالي آنها سرقت و به جاي اينكه به آدرس صرافي متصل شوند به آدرس هكر متصل شده و اطلاعات آنها به راحتي در اختيار عامل كلاهبرداري قرار گرفته بود.

وی افزود: همانطور كه شهروندان محترم هم آگاهي دارند ارز ديجيتالي مجموعه‌اي از الگوريتم‌هاي رياضي بوده كه طي فرايندي رمزگذاري شده به دست مي‌آيد و چيزي جز چند حرف بزرگ و كوچك و تعدادي از ارقام نيست بنابراين نگهداري و trade يا خريد و فروش همين علائم ساده نيازمند تخصص لازم مي‌باشد و در صورت فقدان يا فراموشي رمز عبور كيف نگهداري ارز ديجيتالي‌،خريدار سرمايه خود را از دست خواهد داد‌.

اين مقام ارشد انتظامي ادامه داد: در رابطه با فروش ارزهاي ديجيتالي نيز متاسفانه مجرمين و سودجويان فضاي سايبري نيز با مهارتي كه دارند به راحتي از هر نقطه از جهان قادر خواهند بود با ترفندهاي خاص كه معمولا نيز راه عبور را از طريق خود قرباني به دست مي‌آورند پيدا نموده و سرمايه ديجيتالي آنها را به سرقت ببرند

لذا در اين رابطه نيز به شهروندان عزيز توصيه مي‌كنيم راه مناسب‌تري را براي كسب درآمد انتخاب نمايند تا در صورت وقوع هرگونه حادثه و اتفاق ناگواري از طريق مبادي قانوني و پليس بتوان موضوع را پي‌گيري كرد.

 

 

offline-spying-FB23

هر سیستمی که به اینترنت متصل باشد همیشه در معرض تهدیداتی قرار دارد، حتی اگر بهترین محافظت از آن به عمل بیاید. به همین دلیل معمولا دستگاه هایی که از لحاظ کارکردی دارای اهمیت ویژه ایی هستند، یا حاوی اطلاعات بسیار محرمانه ایی می باشند، به اینترنت متصل نمی شوند. بنابراین معمولا سیستم های مهمی که در مراکز بزرگ صنعتی یا در بانک ها وجود دارند به اینترنت متصل نیستند.

در ابتدا ممکن است این گونه برداشت کنید که با قطع کردن اتصال سیستمی به اینترنت می توان کاملا آن را امن نگه داشت. اما ما شما را در این مقاله با روش های جاسوسی آشنا می کنیم که مطمئنا هرگز از وجود آن ها با خبر نبوده اید. پس با ما همراه باشید.

  جاسوسی به شیوه الکترو مغناطیسی

 تمامی دستگاه های عملیاتی که به یک خط برق وصل باشند تشعشعات الکترو مغناطیسی تولید می نمایند. این تشعشعات می توانند به وسیله برخی از فن آوری های خاصی مورد رهگیری قرار گیرند. تقریبا از نیم قرن پیش، سرویس های امنیتی دولت ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی نگران از دست دادن اطلاعات محرمانه اشان به وسیله این تشعشعات بوده اند.

با وجود سابقه ایی طولانی در این زمینه، به نظر می رسد روش های جدید ” شناسایی ” امواج الکترو مغناطیسی به صورت منظمی همانند دیگر بخش های صنعت الکترونیک در حال پیشرفت است. در گذشته، ضعیف ترین امواج الکترومغناطیسی تولید شده متعلق به کابل مانیتورهای CRT و کابل های بدون شیلد VGA بودند. یا برای مثال، صفحه کلید ها ( کیبوردها ) به یک اسباب بازی مورد علاقه برای محققان امنیت داده ایی در طول چند سال گذشته تبدیل گشته اند. موارد گفته شده در بالا تنها چند نمونه از ده ها مثالی است که برایتان آورده شد. اما باید بدانیم که تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

در نظر بگیرید که رایانه شما به اینترنت متصل نیست و شما در حال نوشتن متنی به وسیله کیبوردتان هستید، آیا گمان می کنید که کسی نمی تواند آنچه می نویسید را ردیابی نماید ؟ اگر پاسخ شما منفی است باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید.

هر دکمه کیبوردتان که فشار داده می شود را می توان از فاصله حدود بیست متری به وسیله دستگاهی مخصوص که در خانه نیز می تواند ساخته شود با دقت بالایی مورد ردیابی قرار داد. این دستگاه که چیزی در حدود پنج هزار دلار هزینه ساختش می شود، با آنالیز طیف های رادیویی ساطع شده به وسیله کیبوردتان می تواند از شما جاسوسی نماید. نکته جالب توجه این دستگاه آن است که این روش به دست گیری اطلاعات چه برای کیبوردهای معمول در بازار که از رابط USB استفاده می نمایند و چه برای صفحه کلید های بی سیمی که توانایی رمز نگاری سیگنال ها را دارند و در نوت بوک ها استفاده می شوند به یک میزان موثر و کاربردی است.

به طور کلی می توان گفت همه دستگاه هایی که تولید امواج الکترو مغناطیسی می نمایند، می توانند حتی بدون اتصال به اینترنت مورد شنود و جاسوسی قرار گیرند. تنها تفاوت اینگونه دستگاه ها با بکدیگر برپایه قدرت سیگنالشان است.

اگر رایانه ایی به یک خط قدرت متصل باشد به راحتی می توان داده های آن را مورد رهگیری قرار داد. نوسانات ولتاژی با فشردن کلید های کیبوردتان مطابقت دارند. بنابراین یک هکر می تواند با قرار گرفتن در نزدیکی پریز برقی که با شما پانزده متر فاصله داشته باشد به وسیله تجهیزات خاصی که در حدود پانصد دلار قیمت دارند داده های شما را مورد شنود قرار دهد.

 اما چگونه با جاسوسی به وسیله امواج الکترو مغناطیسی مقابله نماییم ؟

 بهترین شیوه برای در امان ماندن از دست جاسوسانی که به وسیله امواج الکترو مغناطیسی اقدام به جاسوسی می نمایند استفاده از قفس فارادی و خش زاهای مخصوص می باشد. اما اگر داده هایتان خیلی نیز برایتان حیاتی نیستند، و شما آمادگی پوشاندن دیوارهای محل مورد نظرتان را با فویل ندارید، می توانید از صفحه کلید های مجازی برای وارد کردن داده های با ارزشتان استفاده نمایید.

  • مراقب لیزر باشید

روشهای جایگزین زیادی برای دستیابی به اطلاعات شما هنگامی که با کیبورد کار می کنید وجود دارد. برای نمونه، شتاب سنج های موجود در گوشی های هوشمند می توانند با قرار گیری در کنار کیبوردها به میزان تقریبی ۸۰ درصد، دقت در شناسایی را داشته باشند.

یک پرتو لیزر که به صورت نامرئی بر روی رایانه تابانده می شود روشی بسیار موثر برای ثبت ارتعاشات به وجود آمده توسط صفحه کلید و انجام عمل جاسوسی است. محققان دریافته اند که هر کلید کیبورد یک الگوی ارتعاشی خاصی را تولید می کند. در این روش پرتو لیزر باید به بخشی از نوت بوک یا صفحه کلید که بازتاب نور به خوبی در آن صورت می گیرد تابانده شود. برای نمونه، پرتو لیزی را بر روی نشان شرکت سازنده نوت بوکی می تابانند و بدین وسیله می توانند هر چه را که کاربر بنویسد را مشاهده نمایند.

اما نحوه مقابله با این روش چگونه است ؟

باید بدانید که این روش تنها هنگامی کاربردی است که فردی در نزدیکی شما باشد و بخواهد از این روش استفاده نماید. بنابراین، تنها کاری که باید انجام دهید آن است که نگذارید فرد جاسوس به شما نزدیک شود.

  •  به رادیو گوش دهید

 جاسوسی کردن از داده های ورودی به وسیله آنچه که کیبوردها به درون رایانه ها انتقال می دهند همیشه راه مفیدی نیست. به خصوص آنکه در این شیوه نمی توان به حافظه رایانه مورد نظر دسترسی پیدا کرد. اما جاسوس ها برای این کار نیز راهی دارند. آن ها با استفاده از یک وسیله خارجی رایانه مورد نظرشان را که آفلاین است به بدافزاری آلوده می نمایند. به وسیله همین روش بود که کرم معروف استاکس نت توانست در یک مرکز تاسیساتی غنی سازی اورانیم رایانه ایی را آلوده نماید. پس از آلوده سازی، بد افزارها همانند یک جاسوس داخلی عمل می نمایند و با ” منحرف سازی ” داده ها به سوی یک واسطه خاص فیزیکی به کارشان ادامه می دهند.

برای نمونه، محققان اسرائیلی توانسته اند نرم افزاری را توسعه دهند که بتواند پرتوهای الکترو مغناطیسی درون سخت افزار رایانه ها را تنظیم نماید. این سگنال رادیویی بسیار قوی است و می تواند حتی با یک گیرنده استاندارد FMبر روی گوشی نیز دریافت شود.

کارایی های این روش چیست ؟

رایانه های با اطلاعات طبقه بندی شده در اتاق هایی که از آن ها محافظت خوبی به عمل می آید نگهداری می شوند. همچنین دسترسی به این رایانه ها محدود است و بدین سبب امکان جاسوسی از اطلاعات آن ها بسیار سخت می گردد. اما برخلاف آنالیزورهای تحلیل گر طیف ها، با این روش می توان یک گوشی را به منظور جاسوسی درون این اتاق ها قرار داد و اقدام به شنود اطلاعات نمود.

چگونه می توان با این روش مقابله کرد ؟

باید از به همراه آوردن هر گونه تلفن همراه یا تجهیزات مشکوک دیگر به درون این اتاق ها ممانعت به عمل آورد.

  •  گرم … گرم تر … داغ !

 تیم مذکور اسرائیلی به تازگی یک سناریوی عجیب دیگری که مربوط به ربودن اطلاعات از طریق وسایلی که تولید گرما می کنند را نشان داده است.

روش این حمله به شرح زیر است :

دو رایانه رومیزی را به فاصله حدودی چهل سانتی متر در کنار یکدیگر می گذارند، بدین ترتیب سنسورهای درجه حرارت داخلی یک مادربرد، آهنگ تغییرات دمایی مادربرد رایانه دیگری را ردیابی می نماید.

آن ها یک رایانه که به اینترنت متصل است را در نزدیکی رایانه ایی که به اینترنت متصل نیست قرار می دهند. در اینجا رایانه ایی که به اینترنت متصل نیست دارای اطلاعات طبقه بندی شده ایی می باشد و آن دیگری یک رایانه معمولی ست. حال اگر هر دو رایانه به یک بدافزار آلوده شوند اتفاق زیر رخ می دهد :

بدافزار در ابتدا شروع به خواندن اطلاعات طبقه بندی شده می نماید و سپس به صورت دوره ایی دمای سیستم را به وسیله تعدیل سازی سطح بار و تولید یک سیگنال گرمایی مدوله شده تغییر می دهد. بدین ترتیب، رایانه دوم که به اینترنت متصل است می تواند اطلاعات را بخواند و آن ها را رمز گشایی نماید. در پایان نیز این عملیات با ارسال اطلاعات طبقه بندی شده بر روی اینترنت پایان می پذیرد.

اما در این روش به دلیل سکون حرارتی سیستم، داده ها نمی توانند سریع انتقال پیدا کنند. به عبارت دیگر، سرعت انتقال اطلاعات در این روش تنها هشت بیت بر ساعت است. با این سرعت، عملا نمی توان اطلاعات عظیمی را مورد سرقت قرار داد اما این روش برای دزدیدن گذرواژه ها می تواند کاربردی باشد.

با این وجود، با توجه به آنکه گجت های زیادی امروزه قابلیت اتصال به اینترنت را دارند، می توان به جای استفاده از رایانه از یک دستگاه تهویه هوشمند یا یک سنسور کنترل آب و هوا که می تواند تغییرات دمایی را با دقت بیشتری به ثبت برسانند کمک گرفت. ضمن آنکه، احتمالا در آینده سرعت انتقال داده ها در این روش افزایش می یابد.

اما راه مقابله با این شیوه چگونه ست ؟

تلاش کنید هیچ گاه نگذارید رایانه ایی را که به اینترنت متصل نیست در کنار رایانه ایی که به اینترنت متصل است قرار گیرد.

  •  تق تق. کی اونجاس ؟

 بهتر است بدانید که حتی اگر اتاقی داشته باشید که بتواند از جاسوسی کردن به وسیله پرتوهای الکترو مغناطیسی جلوگیری به عمل آورد، احتمالا در برابر امواج فراصوتی نا کارامد خواهد بود.

در مورد فن آوری پرتوهای فراصوتی می توان گفت که تجهیزات جاسوسی در این مورد به دو دسته تقسیم می گردند. دسته نخست آن تجهیزاتی هستند که در درون اتاق های مورد نظر برای جاسوسی قرار می گیرند، در حالی که در دسته دوم تجهیزات در بیرون اتاق ها جاسازی می گردند. انتقال اطلاعات در این روش می تواند تا دوازده مگابیت در ثانیه برسد. افزون بر آنکه، در این روش نیاز به هیچ گونه منبع تغذیه ایی نیست زیرا انرژی به وسیله داده ها خود به خود منتقل می گردد.

چگونه با این روش مقابله نماییم ؟

تنها کاری که می توانید برای مقابله با این روش انجام دهید آن است که همه تجهیزات موجود در اتاق را به صورت لحظه ایی باید مورد بازرسی قرار داد.

به طور کلی، با داشتن آگاهی درباره تکنیک های مدرن جاسوسی می توانید داده های خود را از خطر جاسوسی قرار گرفتن در امان نگه دارید. یادمان باشد، افزون بر ایمنی سخت افزاری باید به بحث ایمنی نرم افزاری نیز توجه گردد.

 منبع: kaspersky | ترجمه: آی پروتکت

 

 

8fee0077-1bf1-41a6-a863-d36836ba4160
 
گوشی‌های هوشمند گنجینه‌های بسیار با ارزشی از اطلاعات بوده که همیشه همراه کاربران بوده و در هر لحظه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اطلاعاتی که اغلب خصوصی بوده و شاید نیازی نباشد که همواره همراه ما باشند.
پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا: ذخیره یا save کردن اطلاعات بر روی ابزارهای هوشمند یکی از مهمترین موضوعاتی است که این روزها می‌تواند به تهدیدی بر علیه کاربران ابزارهای هوشمند تبدیل شود. فیلم و تصاویر، پیام‌های صوتی و متنی، اطلاعات مهم کاری و خصوصی از جمله مواردی هستند که بر روی اکثر گوشی‌ها و تبلت‌ها وجود دارد.

همواره یکی از بزرگترین ترس‌های افراد گم شدن و یا به سرقت رفتن گوشی‌ها و سایر ابزارهای هوشمند می‌باشد چرا که اغلب این ابزارها مملو از اطلاعات مهم خصوصی و کاری بوده و دسترسی افراد غریبه به آنها می‌تواند عواقب ناخوشایندی را برای قربانی به همراه داشته باشد چون تمامی این اطلاعات به صورت یکجا از بین رفته و اثرات مادی و معنوی زیادی برای وی و اطرافیانش در پی خواهند داشت.

 

بر اساس برخی از پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتا، زمینه اصلی برخی از اخاذ‌ی‌ها، باج‌گیری‌ها و یا هتک حیثیت‌ها، وجود اطلاعات مهم در گوشی‌های سرقتی بوده که بعد از به سرقت رفتن و یا گم شدن گوشی، افراد سودجو اقدام به سوءاستفاده از اطلاعات موجود در حافظه دستگاه می‌نمایند.

 
اگر کمی دقت کنیم در خواهیم یافت که نیازی نیست تمامی اطلاعات خصوصی و گاهی اوقات اطلاعات کاری و محرمانه خود را بر روی گوشی ذخیره و مداوم همراه ما باشند. بنابراین باید نسبت به اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی ها کمی دقت و نظارت بیشتری وجود داشته باشد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که سارقان همواره به دنبال موقعیتی مناسب برای عملی کردن اهداف مجرمانه خود بوده و سعی دارند با استفاده از غفلت افراد، نیات مجرمانه خود را عملی نمایند.
 
رعایت برخی از نکات کلیدی در حفظ امنیت سایبری کاربران تلفن همراه، لازم و ضروری است. نکاتی که در ظاهر کوچک اما در باطن بسیار مهم بوده و به نوعی تضمین کننده امنیت سایبری کاربران خواهند بود. در ادامه به برخی از این نکات کلیدی که برای بالا بردن امنیت تجهیزات هوشمند در جهت سوءاستفاده از ابزار سرقتی مهم است اشاره می کنیم.
 

برخی از اقدامات ایمنی که دست سارقان را از دستیابی به اطلاعات موجود در گوشی‌های هوشمند کوتاه می‌کند

 
1. به صورت دوره ای و مرتب اقدام به تهیه نسخه پشتیبان(Backup) از اطلاعات مهم نموده تا در صورت نیاز بتوانند از آن استفاده نمایند. 
 
2. همواره باید راه‌های دستیابی دیگران به اطلاعات خود را محدود و سخت نمایند. با انتخاب رمز‌های عبور ترکیبی و پیچیده، حفاظت فیزیکی از ابزارهای هوشمند، عدم ذخیره‌سازی اطلاعات مهم و خصوصی در حافظه دستگاه، نگهداری اطلاعات خصوصی در رسانه‌های ذخیره ساز به صورت جداگانه و نگهداری از آن در محلی امن از جمله مواردی هستند که تا حد بسیاری می‌تواند از دسترسی افراد سودجو جلوگیری کند.
 
3. در صورت به سرقت رفتن و یا مفقود شدن گوشی‌ها و تبلت‌ها بلا فاصله نسبت به مسدود‌سازی سیم کارت آنها اقدام نموده تا از سوءاستفاده‌های احتمالی جلوگیری شود.
 
4. بلافاصله بعد از به سرقت رفتن اطلاعاتی از قبیل رمز‌های عبور و نام‌های کاربری، باید نسبت به تغییر گذرواژه‌ها اقدام شود. 
 
5. در صورت به سرقت رفتن گوشی‌های هوشمند در اولین اقدام باید نسبت به غیر فعال کردن اکانت‌ها در شبکه‌های اجتماعی اقدام تا افراد سودجو نتوانند به اطلاعات خصوصی قربانی دسترسی پیدا کنند.
 
6. یکی دیگر از اقدامات مهم در خصوص به سرقت رفتن اطلاعات بانکی، مسدود‌سازی حساب‌های بانکی است. این عمل از برداشت‌های احتمالی جلوگیری می‌کند.
 
7. شماره سریال گوشی تلفن همراه برای ردیابی موبایل بسیار مهم می‌باشد لذا هموطنان عزیز نسبت به در اختیار داشتن این شماره در طول سفرهای نوروزی اقدام نموده تا در صورت بروز هر مشکلی بتوانند اقدامات پیگیری و ردیابی تلفن همراه را در کمترین زمان ممکن انجام دهند.
 

توصیه می شود قبل از عزیمت به مسافرت اطلاعات ذخیره شده در گوشی تلفن همراه خود را به سایر ابزارهای ذخیره سازی منتقل و حتی الامکان در لوح های فشرده ذخیره نمایند تا در صورت گم کردن یا سرقت شدن گوشی موبایل، حریم خصوصی و امنیت کاربران در فضای مجازی به خطر نیافتد.

منبع: پلیس فتا

 

نوشتن دیدگاه

ارسال

آخرین نظرات

  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳
    دقیقا همینو به منم زنگ زدن گفتن ۱۵۹۰ میخوان و میگفتم آدرس سایت بدین میپیچوند
     
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳
    لطفا لطفا گول نخورید من جایی برای کار رفتم و مثل همین حرف های دوستان رو بهم دادن ...
     
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳
    سلام به منم گفتن برای ایرپاد یکی از دوستام باهام بود گفت میگن ایر پاد من گرفتمش بردم ...
     
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳
    عه دقیقا به منم زنگ زدن همینو گفتن بعد گفتن تا ده روز دیگه میاد جلو درب منزلتون ...