گوشیهای هوشمند گنجینههای بسیار با ارزشی از اطلاعات بوده که همیشه همراه کاربران بوده و در هر لحظه مورد استفاده قرار میگیرند. اطلاعاتی که اغلب خصوصی بوده و شاید نیازی نباشد که همواره همراه ما باشند.
پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا: ذخیره یا save کردن اطلاعات بر روی ابزارهای هوشمند یکی از مهمترین موضوعاتی است که این روزها میتواند به تهدیدی بر علیه کاربران ابزارهای هوشمند تبدیل شود. فیلم و تصاویر، پیامهای صوتی و متنی، اطلاعات مهم کاری و خصوصی از جمله مواردی هستند که بر روی اکثر گوشیها و تبلتها وجود دارد.
همواره یکی از بزرگترین ترسهای افراد گم شدن و یا به سرقت رفتن گوشیها و سایر ابزارهای هوشمند میباشد چرا که اغلب این ابزارها مملو از اطلاعات مهم خصوصی و کاری بوده و دسترسی افراد غریبه به آنها میتواند عواقب ناخوشایندی را برای قربانی به همراه داشته باشد چون تمامی این اطلاعات به صورت یکجا از بین رفته و اثرات مادی و معنوی زیادی برای وی و اطرافیانش در پی خواهند داشت.
همواره یکی از بزرگترین ترسهای افراد گم شدن و یا به سرقت رفتن گوشیها و سایر ابزارهای هوشمند میباشد چرا که اغلب این ابزارها مملو از اطلاعات مهم خصوصی و کاری بوده و دسترسی افراد غریبه به آنها میتواند عواقب ناخوشایندی را برای قربانی به همراه داشته باشد چون تمامی این اطلاعات به صورت یکجا از بین رفته و اثرات مادی و معنوی زیادی برای وی و اطرافیانش در پی خواهند داشت.
بر اساس برخی از پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا، زمینه اصلی برخی از اخاذیها، باجگیریها و یا هتک حیثیتها، وجود اطلاعات مهم در گوشیهای سرقتی بوده که بعد از به سرقت رفتن و یا گم شدن گوشی، افراد سودجو اقدام به سوءاستفاده از اطلاعات موجود در حافظه دستگاه مینمایند.
اگر کمی دقت کنیم در خواهیم یافت که نیازی نیست تمامی اطلاعات خصوصی و گاهی اوقات اطلاعات کاری و محرمانه خود را بر روی گوشی ذخیره و مداوم همراه ما باشند. بنابراین باید نسبت به اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی ها کمی دقت و نظارت بیشتری وجود داشته باشد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که سارقان همواره به دنبال موقعیتی مناسب برای عملی کردن اهداف مجرمانه خود بوده و سعی دارند با استفاده از غفلت افراد، نیات مجرمانه خود را عملی نمایند.
رعایت برخی از نکات کلیدی در حفظ امنیت سایبری کاربران تلفن همراه، لازم و ضروری است. نکاتی که در ظاهر کوچک اما در باطن بسیار مهم بوده و به نوعی تضمین کننده امنیت سایبری کاربران خواهند بود. در ادامه به برخی از این نکات کلیدی که برای بالا بردن امنیت تجهیزات هوشمند در جهت سوءاستفاده از ابزار سرقتی مهم است اشاره می کنیم.
برخی از اقدامات ایمنی که دست سارقان را از دستیابی به اطلاعات موجود در گوشیهای هوشمند کوتاه میکند
1. به صورت دوره ای و مرتب اقدام به تهیه نسخه پشتیبان(Backup) از اطلاعات مهم نموده تا در صورت نیاز بتوانند از آن استفاده نمایند.
2. همواره باید راههای دستیابی دیگران به اطلاعات خود را محدود و سخت نمایند. با انتخاب رمزهای عبور ترکیبی و پیچیده، حفاظت فیزیکی از ابزارهای هوشمند، عدم ذخیرهسازی اطلاعات مهم و خصوصی در حافظه دستگاه، نگهداری اطلاعات خصوصی در رسانههای ذخیره ساز به صورت جداگانه و نگهداری از آن در محلی امن از جمله مواردی هستند که تا حد بسیاری میتواند از دسترسی افراد سودجو جلوگیری کند.
3. در صورت به سرقت رفتن و یا مفقود شدن گوشیها و تبلتها بلا فاصله نسبت به مسدودسازی سیم کارت آنها اقدام نموده تا از سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری شود.
4. بلافاصله بعد از به سرقت رفتن اطلاعاتی از قبیل رمزهای عبور و نامهای کاربری، باید نسبت به تغییر گذرواژهها اقدام شود.
5. در صورت به سرقت رفتن گوشیهای هوشمند در اولین اقدام باید نسبت به غیر فعال کردن اکانتها در شبکههای اجتماعی اقدام تا افراد سودجو نتوانند به اطلاعات خصوصی قربانی دسترسی پیدا کنند.
6. یکی دیگر از اقدامات مهم در خصوص به سرقت رفتن اطلاعات بانکی، مسدودسازی حسابهای بانکی است. این عمل از برداشتهای احتمالی جلوگیری میکند.
7. شماره سریال گوشی تلفن همراه برای ردیابی موبایل بسیار مهم میباشد لذا هموطنان عزیز نسبت به در اختیار داشتن این شماره در طول سفرهای نوروزی اقدام نموده تا در صورت بروز هر مشکلی بتوانند اقدامات پیگیری و ردیابی تلفن همراه را در کمترین زمان ممکن انجام دهند.
توصیه می شود قبل از عزیمت به مسافرت اطلاعات ذخیره شده در گوشی تلفن همراه خود را به سایر ابزارهای ذخیره سازی منتقل و حتی الامکان در لوح های فشرده ذخیره نمایند تا در صورت گم کردن یا سرقت شدن گوشی موبایل، حریم خصوصی و امنیت کاربران در فضای مجازی به خطر نیافتد.
منبع: پلیس فتا