مهدی حافظی - یکی از مهمترین چالشهای دنیای دیجیتال، ذخیره سازی اطلاعات یا Data Storage است. حجم اطلاعات تولید شده در فضای دیجیتال، هر روز و هر لحظه بیشتر میشود و منطقی است که راهکارهای ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال هم به همان نسبت، رشد و توسعه پیدا کنند.
شیوهی سنتی ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال، همان چیزی است که همهی ما طی دههی گذشته با آن آشنا بودهایم. هارد دیسکها و فلش مموریها، از جمله رایجترین ابزارهای سنتی ذخیره سازی اطلاعات دیجیتال محسوب میشوند. ولی امروزه با فضاهای ذخیره سازی ابری، شما می توانید فایلهای خود را در یک فضای مجازی ذخیره نمایید و آنها را در رایانۀ کیفی، گوشی موبایل یا وب همیشه به همراه داشته باشید.
ویژگی های فضای ابری
- ذخیره هر نوع فایل: فضای ذخیرهسازی آنلاین و معمولا تا حجم مشخصی رایگان در اختیارتان قرار میگیرد، بنابراین میتوانید عکسها، داستانها، طراحیها، طرحها، موارد ضبط شده، ویدیوها و همه چیز را نگهدارید.
- همه چیزهایتان را همه جا مشاهده کنید: میتوانید به فایلهایتان در فضای ابری از هر تلفن هوشمند، رایانه لوحی، یا رایانهای دسترسی داشته باشید. بنابراین به هرکجا بروید، فایلهایتان نیز با شما میآیند.
- اشتراکگذاری آسان و سریع فایلها و پوشهها: میتوانید بهسرعت دیگران را دعوت کنید تا همه فایلهایی را که میخواهید مشاهده و بارگیری کنید یا با هم روی آنها کار کنید - هیچ گونه پیوست رایانامه لازم نیست.
فضاهای ابری خارجی امن نیستند!
ولی استفاده از فضاهای ابری خارجی یا حتی داخلی مناسب برای انتقال و تبادل اطلاعات سازمانی با همکارانتان نیست.
بعضا ديده شده است همكاران دانشگاهي جهت تبادل فایل های سازمانی خود (با توجه به محدوديت پيوست اتوماسيون تا 5 مگابايت) از فضاهاي ابري خارجي یا از لوازم جانبی ذخیره سازی استفاده می کنند؛ با توجه به حساسیت اطلاعات سازمانی، بعضا این اطلاعات ناخواسته از طریق همین روش های غیر امن بین اعضای سازمان تبادل می گردد و متاسفانه به دست افراد متفرقه مورد سوء استفاده قرار می گیرد.
FumDrive، راهی آسان برای اشتراک اطلاعات سازمانی
دانشگاه فردوسی مشهد نسبت به فراهم کردن سرویس فضای ابری امن و داخلی FumDrive ذیل سرویس ownCloud ویژه كاركنان و اعضاي هيات علمي دانشگاه اقدام نموده است،
یکی از ویژگی های این سرویس امکان استفاده در قالب های مختلف همچون اپلیکیشن موبایل، نرم افزار ویندوز و وب مانند دیگر فضاهای ابری مرسوم است و می تواند جایگزین مناسب فضاهایی چون oneDrive , DropBox , Google Drive و ... باشد.
هم اکنون به کاربر فضایی به میزان 10 گیگابایت به صورت رایگان تخصیص داده می شود و تمام کاربران دانشگاهی می توانند با استفاده از امکان اشتراک گذاری داخلی (با جستجوی آدرس ایمیل افراد) فایل های موجود در سرویس خود را با دیگر اعضای سازمان به اشتراک بگذارند.
مطمئنا تبلیغ فراگير دانشگاهيان به استفاده از این سرویس مي تواند نقش بسزايي در جهت حفاظت اسناد و اطلاعات سازماني فراهم آورد.
راه های دسترسی به FumDrive
جهت دسترسی به این سرویس کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد می توانند با مراجعه به آدرس fumdrive.um.ac.ir و ورود با استفاده از نام کاربری و رمز عبور سرویس رایانامه دانشگاهی خود از این امکان استفاده نمایند.
همچنین جهت دانلود نسخه ویندوز این سرویس و همچنین اپلیکیشن موبایل از لینک های ذیل استفاده نمایید.
ورود به سرویس FumDrive