galaxys6-18.0.0.png

چند اقدام احتیاطی می تواند تفاوت زیادی در مورد حفظ امنیت گوشی و اطلاعات داخل آن را برای شما فراهم آورد. ما در اینجا در مورد حفظ امنیت خصوصی شما صحبت خواهیم کرد.

امروزه در زندگی ما بدیهی و آشکار است که گوشی هایمان محل نگهداری عکس هایی از مسافرت ها، عزیزانمان و رشد مرحله به مرحله فرزندانمان باشد خواه این تصاویر و فیلم ها بصورت حرفه ای تهیه شده باشند یا بصورت شخصی.

اغلب تمام اطلاعات ارزشمند و غیر قابل جایگزن ما در همین دستگاه کوچک ذخیره و نگهداری می شوند. کمی از وقت خود را صرف موارد ساده و در عین حال مهم مطرح شده در متن زیر کنید تا بتوانید به راحتی به حفاظت از آنها بپردازید:

  •  داشتن قفل صفحه

 کاملا طبیعی است که شما هنگام خروج از منزل درب را حتما قفل می کنید. حال همین کار را برای گوشی خود انجام دهید، گوشی که حاوی تمام اطلاعات مهم و خصوصی شما می باشد. حتما برای ورد به گوشی خود رمز انتخاب کنید البته گاهی ممکن است شناسایی چهره مشخصی را به عنوان رمز ورودی انخاب کنید با اینکه اینکار از امنیت بالایی برخوردار نیست اما باز از نداشتن رمز بهتر است.

  •  مخفی کردن رمز عبور گوشی خود از افراد کنجکاو و فضول

 شما باید بر این باور باشید که آدم های اطراف شما می توانند از کنار دستان و شانه های شما رمز شما را در حین وارد کردن ببینند و بعدا ایجاد مزاحمت کنند. در حالت کلی ما به انسان های راستگو و قابل اعتماد اطرافمان اعتماد داریم اما آیا به افراد غریبه در محل های عمومی مثل اتوبوس و مترو چطور؟ به آنها هم می توان اعتماد کرد؟ پس بهتر است که به سراغ تنظیمات گوشی خود بروید و رمز وارد شدن را از حالت نمایش دادن شماره ها و حروف رمز خارج کنید.

  • تعریف کلمه عبور برای برنامه های گوشی

مسلما تمام برنامه های داخل گوشی در یک مرتبه از اهمیت جهت استفاده از رمز نیستند به عنوان مثال نرم افزارهایی چون تعیین آب و هوا و ماشین حساب از آن دسته هستند در صورتیکه برنامه های مربوط به پیام ها و حساب های بانکی شما نیاز مبرم به داشتن رمز دارند که وقتی کودک شما در حال بازی با گوشی شما هست نتواند وارد این برنامه ها بشود که احیانا مشکلات مالی و اجتماعی بطور ناخواسته برای شما پیش آید. شما می توانید با نرم افزارهای موبایل سکوریتی به راحتی برای این دسته برنامه ها رمز بگذارید که میتواند به عنوان امنیت فوق العاده بالا برای گوشی شما محسوب شود.

  • نصب نکردن برنامه ها از منابع ناشناخته و متفرقه

اگر شما منبع دیگری به جز گوکل پلی برای دانلود نرم افزارها داشته باشید باید حتما گزینه دانلود از منابع ناشناخته در قسمت تنظیمات امنیت گوشی خود را فعال کنید البته گاهی گوگل پلی هم اجازه دانلود بدافزار ها را می دهد و باید مراقب باشید.

باید به این موضوع توجه داشته باشید که معمولا ویروس ها و بدافزارها در غالب یک نرم افزار جعلی بطور کاملا اصولی و قانونی وارد سیستم اندروید شما می شود و شما باید به منبع دانلود برنامه دقت کافی داشته باشید. هرگز از سایت های جعلی و غیر معتبر برنامه ای را دانلود نکنید و در هنگام دانلود حتما به آدرس منبع و URL(لینک) آن دقت کنید.

  • استفاده از نرم افزارهای موبایل سکوریتی برای اسکن و بررسی نرم افزارها قبل از نصب کردن

اگر شما نیاز به دانلود برنامه ها از فروشگاه هایی چون آمازون و اف دروید دارید کاملا مراقب موارد امنیتی برای دانلود باشید و هنگام دانلود، نرم افزار موبایل سکوریتی خود را در حالت روشن قرار دهید چون این آنتی ویروسها تمام برنامه های در حال اجرا و نصب شده شما را از نظر امنیتی بررسی می کند.

و اما برنامه های در حال نصب شدن چطور؟

بعد از اینکه شما نرم افزار موبایل سکوریتی را نصب کردید از این به بعد هنگام نصب کردن نرم افزارها این آنتی ویروسها از شما این سوال رو می پرسند که آیا می خواهید روند نصب کردن برنامه را کنترل کند یا خیر. که طبق نظر شما برنامه در حال نصب شدن در حضور نرم افزار موبایل سکوریتی نصب خواهد شد.

  • غیر فعال کردن اشکال زدایی USB (USB Debugging)

این نکته مربوط به کاربران پیشرفته می شود. در صورتیکه شما آشنایی کامل به این مورد دارین و به عنوان کاربر حرفه ای شناخته می شود این قسمت را فعال می کنید در غیر اینصورت لطفا این قسمت را غیر فعال کنید. که با این کار شما گوشی خود را از سو استفاده های بیرونی حفظ خواهید کرد. شما در کل نیازی ندارید به اینکه این قسمت از تنظیمات گوشی شما همیشه فعال باشد.

  • فعالسازی ویژگی ضد سرقت نرم افزار موبایل سکیوریتی

این یکی از موارد قدیمی اما در عین حال بسیار مهم و ضروری برای حفظ امنیت گوشی هوشمند شماست. توجه داشته باشین که نصب کردن به تنهایی کافی نیست و شما باید بخش ضد سرقت این آنتی ویروسها را مطالعه و نحوه فعال کردن مرحله به مرحله آن را یاد بگیرید و در مورد گوشی هوشمند خود بکار ببرید.

  • هیچوقت از گوشی خود غافل نشوید!

هرگز گوشی همراه خود را رها نکرده و خود به محل دیگری بروید. اگر قصد رفتن به مراسم و یا جشنی را دارید حتما قبل از شروع مراسم آنرا در محل مناسبی بگذارید و آن محل را به خاطر بسپارید. در هر صورت در زمان فراموشی محل گوشی میتوانید آن را توسط نرم افزارهای ردیابی گوشی پیدا کنید.

  • به ملزومات و اجازه هایی که یک برنامه هنگام نصب از شما میخواهد دقت کنید!

به عنوان مثال چرا باید برنامه چراغ قوه نیاز به دسترسی به فهرست دوستان شما داشته باشد؟ یا اینکه چرا برنامه ماشین حساب باید هنگام نصب از شما بخواهد تا امکان دسترسی به فیلم ها و عکس های گوشی شما داشته باشد؟ برنامه و نرم افزار های مشکوک تلاش می کنند تا به لیست دوستان و مکان شما دسترسی پیدا کند تا بتواند آنها را در اختیار شرکت های تبلیغاتی برای فرستادن انواع پیامک های تجاری بگذارند و باید توجه داشته باشید که هزینه این نوع از پیامک ها به عهده خود شماست! شما باید هنگام نصب برنامه ها دقت لازم را داشته باشید و در صورت انجام این کار سریعا برنامه های نصب شده غیر فعال و حذف شوند.

لازم به ذکر است که این دستورها و درخواست های برنامه های مختلف هنگام نصب در گوشی های روت نشده غیر قابل حذف هستند. دقت داشته باشید که برخی از برنامه ها نه تنها هنگام نصب از شما این درخواست را ممکن است داشته باشند بلکه در هنگام بروز رسانی نیز می توانند به قسمت های دیگری از گوشی شما دسترسی پیدا کنند.

  • سیستم عامل گوشی همراه خود را بروز رسانی کنید.

در حال حاضر گوگل بسته های امنیتی جدید گوشی ها را با استفاده از برنامه و خدمات مربوطه در حال اجرا در گوشی شما انتشار می دهد. برنامه نویسان به طریقی مشابه می توانند همین کار را انجام بدهند. به روز رسانی ها به سیستم شما اجازه می دهد تا در مقابل آسیب ها کمتر آسیب پذیر باشد دقیقا شبیه همان کاری که شما در سیستم کامپیوتر خود انجام می دهید اما به هر گونه تغییری در گوشی خود بیشتر توجه داشته باشید.

  • رمز گذاری

شما می توانید حساب کاربری، تنظیمات، برنامه ها و داده های خود، آهنگ و دیگر فایل ها و برنامه های خود را رمزگذاری کنید. سیستم عامل اندروید این اجازه را در تنظیمات گوشی به شما می دهد. البته هیچ کس بدون داشتن اطلاع در مورد قفل صفحه اصلی و پسورد گوشی شما نمی تواند رمز گشایی برنامه های شما را انجام دهد به همین خاطر سعی کنید هیچوقت پسورد خود را فراموش نکنید.

  • در مکان های عمومی که قصد استفاده از Wi-Fi را دارید جهت امنیت بیشتر از VPN استفاده کنید.

هکرها و کلاهبرداران اینترنتی با استفاده از اینترنت (وای فای) محل های عمومی می توانند به اطلاعات گوشی شما دسترسی پیدا کنند. برخی از نرم افزارهای موبایل سکیوریتی به شما این امکان را می دهد که اطلاعات ورودی و خروجی گوشی همراه خود را با یک VPN مطمئن، قابل رمز گذاری و براحتی محافظت کنید. نمونه یکی از این برنامه ها اوست سکیور لاین Avast Secure Line می باشد.

  • تنظیم کردن ویژگی های اضافی اندروید ۵

اگر شما سیستمی با اندروید ۵ دارید می توانید استفاده چند کاربره آن را بکار بگیرید و محدودیتی ایجاد کنید تا برنامه های شما از دسترس کودکان و کسانی که اطلاعات کافی ندارند در امان نگاه داشته شود. شما می توانید طوری از این برنامه استفاده کنید که دیگران فقط تعداد محدودی از عکس ها و اطلاعات شما را ببینند.

  • گرفتن بک آپ بسیار ضروری است

آخرین نکته مهم داشتن بک آپ(نسخه پشتیبان) از اطلاعات گوشی است. اکثر نرم افزارهای موبایل سکیوریتی این امکان را به شما می دهند که اگر تحت هر شرایطی برنامه، عکس یا اطلاعات دیگر گوشی خود را از دست دادید آنها را به شما بازگرداند. اگر گوشی شما شکسته یا حتی دزدیده شود دیگر جای هیچ نگرانی نیست چون تمام اطلاعات شما در گوشی از دست رفته رمز گذاری شده و کاملا امن هستند و می توانید به راحتی در گوشی جدید خود آن ها را بازیابی کنید.

منبع: آی پی پروتکت

 

 

نوشتن دیدگاه

ارسال

آخرین نظرات

  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳
    دقیقا همینو به منم زنگ زدن گفتن ۱۵۹۰ میخوان و میگفتم آدرس سایت بدین میپیچوند
     
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳
    لطفا لطفا گول نخورید من جایی برای کار رفتم و مثل همین حرف های دوستان رو بهم دادن ...
     
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳
    سلام به منم گفتن برای ایرپاد یکی از دوستام باهام بود گفت میگن ایر پاد من گرفتمش بردم ...
     
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳
    عه دقیقا به منم زنگ زدن همینو گفتن بعد گفتن تا ده روز دیگه میاد جلو درب منزلتون ...