کلاهبرداری با هک حساب کاربری و درخواست کمک مالی
اخیرا کلاهبرداران با روش هایی اقدام به هک حساب کاربری برخی افراد در شبکه های مجازی و ارسال پیام به مخاطبین فرد مذکور نموده و درخواست کمک مالی و واریز پول می کنند.
در این روش کلاهبرداران برای اخاذی و کلاهبرداری با هک حساب کاربری فرد مذکور خود را به عنوان فرد قربانی جازده و با دسترسی به مخاطبین فرد اقدام به ارسال پیام های دریافت کمک مالی می کنند.
و معمولا افراد در این گونه موارد با توجه به ارسال پیام از حساب کاربری فردی که می شناسند، بی خبر از موضوع، اعتماد کرده و اقدام به واریز وجه به کارتی که کلاهبردار ارسال کرده می کنند.
در کلاهبرداری اخیر از یکی از همکاران، کلاهبردار از طریق نصب بدافزار توسط همکار بر روی گوشی، به حساب کاربری وی دسترسی پیدا می کند و بوسیله ارتباط با برخی از مخاطبینش، درخواست خرید ارز مجازی با کسر کارمزد از پول دریافتی و واریز به کیف پول مجازی اش می نموده، و با این روش در واقع شماره کارت قربانی دیگری را به دیگر قربانیان مورد اخاذی داده است و بدون برجای گذاشتن هیچ ردپایی اقدام به کلاهبرداری کرده است.
به چه روشی حساب کاربران را هک می کنند؟
در یکی از روش ها کلاهبرداران در شبکه های مجازی مانند تلگرام با استفاده از یک اکانت کاربری با نماد و نام پشتیبانی تلگرام به فرد قربانی پیامی مبنی بر اینکه شما در معرض هک شدن می باشید جهت رفع این مشکل کدی به شماره شما ارسال می شود، این کد را بصورت معکوس برای ما ارسال نمایید.
در واقع کلاهبرداران در این روش در صفحه ورود تلگرام، شماره فرد قربانی را وارد می کنند و بدین شیوه پیامکی از سرور تلگرام برای فرد مذکور ارسال می شود و در صورت فریب خوردن و ارسال کد برای درخواست کننده، بصورت کاملا مستقیم در هک شدن حساب کاربری خود نقش ایفا می کند و اجازه دسترسی به حساب کاربری با استفاده از یک گوشی دیگر را می دهد.
در برخی از موارد هم به دلیل نصب بدافزار توسط کاربر در گوشی، امکان دسترسی به حساب کاربری فراهم می شود. این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که نصب نرم افزار از طریق لینک های دریافتی کار خطرناکی است و بایستی فقط از طریق نرم افزار هایی همچون کافه بازار یا گوگل پلی نسبت به نصب نرم افزار بر گوشی اقدام شود.
چند نکته مهم جهت جلوگیری از هک شدن:
اولین نکته حائز اهمیت در استفاده از شبکه های اجتماعی، رعایت نکات و تنظیمات امنیتی حساب کاربری جهت جلوگیری از هک می باشد.
در حال حاضر شبکه های اجتماعی مختلف روش هایی را جهت جلوگیری از هک شدن و سخت شدن کار برای هکر ها تعبیه کرده اند که افراد با استفاده از این روش ها به امنیت حساب کاربری خود کمک می کنند.
1. مطمئن شدن از اصالت پیام
متاسفانه با توجه به گسترده شدن روش های کلاهبرداری، بهترین روش در این گونه موارد که درخواستی از طرف فرد شناخته شده برای ما از طریق پیام در شبکه های اجتماعي ارسال می شود، مطمئن شدن از اصالت پیام است. راحت ترین راه برای اطمینان از اینکه این پیام واقعا توسط خود فرد ارسال شده است یا نه، تماس یا حداقل ارسال پیامک به فرد مذکور است.2. احراز هویت دو مرحله ای
یکی از این روش ها فعال کردن «احراز هویت دو مرحله ای» یا "Tow-step Verification " می باشد. بهوسیله تایید دومرحلهای علاوه بر درخواست رمز عبور از شما به نحو دیگری تأییدیه ورود بهحساب کاربری دریافت میشود. این تأییدیه معمولاً به شکل ارسال یک کد و یا لینک به ایمیل و یا شماره شخصیتان که همیشه در دسترستان قرار دارد انجام میشود. بدین ترتیب احتمال هک شدن حساب کاربریتان تا سرحد بسیار ایمنی ناممکن خواهد بود.ازجمله سرویسهایی که از تایید دومرحلهای استفاده میکنند میتوان به تمامی پیام رسان های ایرانی و خارجی و تمامی سرویسهای گوگل، اپل، مایکروسافت و… اشاره کرد.
3. بررسی نشست های فعال
نکته سوم در این خصوص چک کردن «نشست های فعال» یا "Active Sessions" و غیرفعال کردن دسترسی های مشکوک می باشد که این روش هم در اکثر شبکه های اجتماعی تعبیه شده است.
- آخرین به روز رسانی چهارشنبه, 24 خرداد 1402 | بازدید: 12079
تازه ترین مطالب