منشور اجرایی امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه فردوسی مشهد

مقدمه :

ولتكن منكم أمة يدعون إلى الخير و يأمرون بالمعروف و ينهون عن المنكر و أولئك هم المفلحون ( آل عمران : ١٠٤ )

امر به معروف و نهی از منکر به عنوان دو فریضه بزرگ دینی مهمترین تضمین کننده سلامت اخلاقی و رفتاری در عرصه اجتماعی محسوب می شود . باید این دو مقوله علاوه بر تکلیفی شرعی ، حقی مدنی و سیاسی برای عموم مردم به شمار می روند . طبق اصل هشتم قانون اساسی « در جمهوری اسلامی ایران ، دعوت به خیر ، امر به معروف ، و نهی از منکر وظیفه ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر ، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت » . برانگیختن این احساس وظیفه در فضای دانشگاه و در در روابط استاد و دانشجو و مدیر و کارمند ، رسالت بزرگی است که بر دوش همه این افراد و نهادهای مسئول است . برای اجرای مؤثر و عمل صحیح به این دو فریضه اسلامی و انسانی در دانشگاه فردوسی مشهد و پرهیز از آسیبهای ناشی از غفلت از آنها ، منشور اجرایی امر به معروف و نهی از منکر توسط کمیته مشورتی امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه تدوین و تنظیم گردید و در جلسه مورخ ۹۴/۴/۸ شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ۶ ماده ، ۳۹ بند و ۱۴ تبصره مطابق شرح ذیل به تصویب رسید .

اهداف طرح:

1. ایجاد انگیزه اجتماعی در توجه و اقبال به امور معروف و تقویت آن
  2. پیشگیری از بروز و گسترش گرایش به منکر
  3. بالابردن احساس شوق درونی به معروف و نفرت و انزجار از منکر
  4. برداشتن گام های مؤثر در جلوگیری از منکرات
  5. تأمین امنیت روانی و معنوی و تقویت امید به بهبود و اصلاح
  6. گسترش روحیه مسئولیت پذیری و از بین بردن زمینه بی تفاوتی و مسئولیت گریزی همگانی
  7. ارتقای آگاهی و بصیرت عمومی در باره آنچه معروف و منکر به شمار می رود