"نخبگی" و "دسترسی به اطلاعات"، دو ویژگی مهم برای سرویس های جاسوسی

156569087
معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات با برگزاری نمایشگاهی با هدف صیانت و پیشگیری به تشریح برخی از اقدامات سرویس های بیگانه برای جاسوسی از دستگاه ها، نهادها و وزارتخانه های کشور پرداخت

به گزارش انصاف نیوز، در این نمایشگاه که از سوی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات در راستای راهبرد صیانت و پیشگیری این معاونت در حوزه‌ی ضدجاسوسی برگزار شده بود، ضمن نمایش تصاویر، اطلاعات و ماجرای برخی کیس‌های نفوذ و جاسوسی با استفاده از ماکت‌های انسانی، اطلاعات نوشتاری و فایل صوتی و فیلم به تبیین موضوع پرداخته شد.

همچنین در بخش‌ دیگری از این بازدید نشستی با حضور برخی کارشناسان و مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات برگزار شد و فیلمی نیز از برخی افراد ایرانی دستگیر شده که در سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌های مختلف اطلاعاتی را به سرویس‌های بیگانه منتقل کرده بودند، نمایش داده شد.

یکی از رویکردها و راهبردهای اعلامی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات، راهبرد صیانت و پیشگیری است. وزارت اطلاعات در کنار مقابله با تهدیدات امنیتی اقدامات گسترده‌ای را برای پیشگیری از وقوع تهدیدات اتخاذ می‌کند که یکی از این اقدامات برپایی نمایشگاه توجیهی و آموزشی برای مخاطبینی است که محتمل است در معرض آسیب و یا تهدیدات امنیتی قرار گیرند. در نمایشگاه تخصصی ضدجاسوسی تلاش شده تا ضمن افشای روش‌های سازمان‌های اطلاعاتی، مخاطبین نسبت به تهدیدات اطلاعاتی هشیار و یا به عبارتی واکسینه شوند. برای همین یکی از مهمترین فعالیت‌های معاونت ضدجاسوسی ارتقاء سواد امنیتی، مهارت افزایی جامعه به‌ویژه نخبگان و مدیران کشور است.

در نمایشگاه تخصصی ضدجاسوسی موضوعاتی از جمله تکنیک‌های ارتباطی و رفتاری سازمان‌های جاسوسی در فرایند فریب افراد، اقدامات نرم آمریکا برای «نفوذ» فرهنگی، جاسوسی تلفنی، سواستفاده از هویت‌های جعلی، دام ویزا، روش‌های جذب نخبگان، اهداف و روش‌های نفوذ در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و موضوعات متنوع دیگری تبیین و به تصویر کشیده شده است.

▲ نخبگی و دسترسی به اطلاعات، دو ویژگی مهم برای سرویس های جاسوسی

خبرآنلاین درباره بازدید 100نفره جمعی از اهالی رسانه از این نمایشگاه نوشت: به وضوح مشهود بود که زبان کارشناسان ضدجاسوسی در بیان جزئیات پرونده ها بسته است و گاه که یک همکار رسانه ای با 2-3سوال متوالی قصد گودبرداری! و کسب اطلاعات بیشتر را داشت با کوچه علی چپ مواجه می شد و گاه نیز به وضوح می شنید که به دلیل طبقه بندی حفاظتی، حرف بیشتری نمی تواند بشنود. آن گونه که این رسانه گزارش داده، برابر آن چه کارشناسان ضدجاسوسی در این نمایشگاه مطرح کردند، عوامل نفوذی یا چهره هایی که فریب سازمان های اطلاعاتی را خورده بودند، گرچه به قشرخاصی محدود نمی شدند اما ویژگی مشترکشان، نخبگی و دسترسی شان به اطلاعات بود.همچنین نفوذی ها، هم در لباس روحانیت بودند و هم پزشک،مهندس،دانشجو،کارمند نظامی، غیرنظامی و ... .
 
آن گونه که خبرآنلاین روایت کرده است، نکته مهمی که در لابه لای حرف های کارشناسان به اشاره ای اکتفا شد، اطلاعاتی است که حریف، بدون هیچ هزینه ای آن ها را از دست مان می قاپد. این برمی گردد به اظهارنظرهای برخی مسئولان کشور در رده های مختلف مدیریتی که گاه و بی گاه در یک دعوای سیاسی، نه پته همدیگر که منافع ملی کشور را روی آب می ریزند و برای این که در مشاجره،دست بالا را داشته باشند،اطلاعات طبقه بندی شده را فاش می کنند. براساس گزارش انصاف نیوز، در بخش دیگری از این بازدید، فیلمی از برخی افراد دستگیر شده که در سازمان ها، نهادها و وزارتخانه های مختلف، اطلاعاتی را به سرویس های بیگانه منتقل کرده بودند، نمایش داده شد.

▲ سیا: ایرانیان عاطفی هستند، با هدیه مدیونشان کنید!

براساس گزارش فارس، یکی از بخش های جالب توجه و قابل تامل در این نمایشگاه، آسیب شناسی فرهنگی جامعه ایران توسط سازمان اطلاعاتی آمریکاست. در این بررسی که سند پنهان آن توسط معاونت ضدجاسوسی کشف شده است، این سازمان طی ابلاغ رسمی به افسران اطلاعاتی فعال در موضوع ایران توصیه کرده که ایرانیان مردمانی عاطفی و احساسی هستند بنابراین تلاش کنید تا در تعاملات خود آن ها  را با دادن هدیه، تسهیلات، دعوت به یک رستوران و... مدیون کنید چرا که آنان در این شرایط تلاش خواهند کرد تا محبت شما را جبران کنند و در این فرایند است که می توان یک ایرانی را از طریق ارتباط دوستانه با خود همراه و به تدریج تبدیل به خائن و جاسوس کنید.

به گزارش اصناف نیوز در این نمایشگاه راه‌های مختلف جذب عامل از سوی سرویس‌های مختلف و فرایندی که آنها برای ایجاد ارتباط و همکاری طی می‌کنند نمایش داده شد؛ از جمله راه‌هایی که به ایجاد همکاری میان این سرویس‌ها و فرد مورد استفاده قرار گرفته شده، منتهی می‌شود، می‌توان به ایجاد ارتباط در طول پروسه‌ی صدور ویزا، ایجاد ارتباط از طریق پیشنهاد همکاری و کارهای اقتصادی، از طریق آنچه به آن عملیات تله‌ی عسل می‌گویند و در آن از پروستوها استفاده می‌شود و… اشاره کرد. در این مورد آخر ضمن بر شمردن برخی مواردی که تاکنون سرویس‌های بیگانه در آنها از این شیوه استفاده کرده‌ا‌ند، فیلمی کوتاه نیز نمایش داده شد از زنی خارجی، تقریبا مسلط به زبان فارسی که از سوی سرویس امنیتی یکی از کشورها بکارگیری شده بود برای برقراری ارتباط با کارکنان کنسولگری ایران؛ در خانه‌اش از سوی سرویس امنیتی کشور بیگانه دوربین و میکروفون نصب شده و کارفرماهای او اصرار داشته‌اند که بزودی افراد مورد نظر را به خانه‌اش بکشاند.

▲ تخلیه تلفنی منافقین ادامه دارد...

مورد دیگری که مورد اشاره‌ در این نمایشگاه بود موضع تخلیه‌ی تلفنی سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) بود. تلفن‌هایی در این نمایشگاه تعبیه شده بود که برخی مکالمات واقعی منافقان با بعضی از افراد در گوشی این تلفن‌ها پخش می‌شد. صداهایی معمولی، با لحنی اداری، که هربار خود را کسی و منتسب به جایی معرفی کرده بودند و در برخی موارد هم موفق شده بودند که فرد مورد نظر را بصورت تلفنی تخلیه‌ی اطلاعاتی کنند.

بنا بر گزارش انصاف نیوز، نکته‌ی جالب توجه دیگر در این بازدید این بود که محدودیتی در قشری که سرویس‌های امنیتی کشورهای دیگر تلاش به برقراری ارتباط با آنها می‌کردند وجود نداشت. افراد متعددی برای این کار انتخاب می‌شدند، از کسی با پوشش روحانی تا راننده تاکسی و رایزن فرهنگی و دیپلمات و کارمندان و شاغلان نهادهای نظامی و… از همگی مثالی با نام و نشان وجود داشت که به اشکال مختلف با سرویس‌های امنیتی دیگر کشورها به همکاری پرداخته بودند و در برخی موارد اطلاعاتی موثر و مهم را به دست آنها رسانده بودند. تا آنجا که در یکی از این موارد فرد موردنظر غیر از اینکه اطلاعاتی مهم در زمینه‌ی نظامی را خارج کرده بود، حتی به‌شکلی، اطلاعاتی درباره‌ی برخی دانشمندان هسته‌ای ترور شده –از جمله شهید علی‌محمدی- از سوی این فرد به سرویس‌هایی چون موساد داده شده بود که در نهایت دستگیر شد.

▲ جاسوسی بیخ گوش ما!

یا در فقره‌ی دیگری دیپلماتی با سابقه بود که از سال ۷۲ وارد وزارت خارجه شده و در سال ۸۴ ماموریتی ثابت در یکی از کشورهای اروپای مرکزی به او داده شده است و سه ساال بعد از آن آغاز همکاری‌اش با سیا بوده است. او سال ۸۸ به ایران بازمی‌گردد و در وزارت امور خارجه به عنوان دستیار یکی از معاونین مشغول به کار می‌شود و همچنان ارتباطش با CIA از طریق راه‌های امن ادامه داشته و در ازای اطلاعات سری مربوط به جلسات و همکاری با این سازمان امنیتی جاسوسی، پولی هنگفت دریافت می‌کرده است. او از زمانی که متوجه می‌شود که رد داخل به او مشکوک شده‌اند به سرعت متواری شده و تا امروز هم اطلاعی از او در دست نیست.

▲ نخبگان علمی در معرض طعمه شدن

اما در میان سوژه‌های کشف شده از سوی وزارت اطلاعات با عنوان جاسوس، برخی نخبگان علمی نیز دیده می‌شوند. یکی از این افراد که مشخصاتش در این مراسم نمایش داده شده بود، فردی بود که به لحاظ علمی سطحی بالا داشته است. بعد از روشن شدن همکاری‌اش با سرویس‌های امنیتی بیگانه، دستگیر شده و به‌خاطر حساسیت اطلاعات نظامی که منتقل کرده، به اعدام محکوم شده است. اما مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات با تاکید براینکه جرم جاسوسی ۵ الی۱۰ سال حبس دارد و تنها در صورت جاسوسی در شرایط جنگ و یا در موضوع اطلاعات نظامی به تشخیص قاضی پرونده ممکن است حکم اعدامی صادر شود، می‌گوید که به‌دنبال این هستیم که در مورد نخبگان بتوان از علم و دانسته‌های آنها استفاده کرده و به شکل دیگری کیفر کاری که انجام داده‌اند را ببینند تا جامعه بتواند از علمشان منتفع شود.
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین مطالب

 

گزارش تصویری