چگونه در مواقع اضطراری دیگران را مطلع کنیم؟

emergency-sos-iphone-ios

هر جایی از جهان که باشید دسترسی به خدمات اضطراری مانند کمک های پزشکی،آتش نشانی و پلیس امکان پذیر است. مکان های مختلف در جهان شماره تماس های اضطراری مختلفی هم دارند. به جای اینکه شماره های اضطراری را حفظ کنید و یا به شماره گیری بپردازید میتوانید با ذخیره کردن آن و زدن یک دکمه به طور مستقیم ارتباط برقرار کنید.

نام این قابلیت Emergency SOS یا همان تماس اضطراری است که امیدواریم هیچوقت از آن استفاده نکنید اما به شما کارایی و نحوه استفاده از آن را توضیح میدیم تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

در گوشی های همراه مختلف از جمله برندهایی همچون آیفون و سامسونگ این امکان برای مواقع اضطراری دیده شده است و با تنظيمات اوليه و درج شماره تلفن هاي دلخواه (به عنوان مثال مركز پيام دانشگاه) در مواقع اضطراري و اتفاقات با فشردن چند باره كليد پاور امكان ارسال مختصات جغرافيايي و ارسال پيام تقاضاي كمك وجود دارد.

حتی در برخی از برندها امکان ارسال تصویری از فرد با استفاده از دوربین جلو و عقب و همچنین ارسال صوت نیز وجود دارد و همه این پیام ها بصورت خودکار و فقط با فشردن یک کلید خاص امکان پذیر است و گوشی بصورت اتومات با فعال کردن GPS، عکس برداری و ضبط صدا و ارسال پیامک به شماره های از پیش تعیین شده دیگران را از احوالات و موقعیت مکانی فرد مطلع می کند.

ضمن اينكه در صورتیکه این امکان بر روی گوشی شما با برندهای مختلف وجود نداشت می توانید از نرم افزارهاي مشابه كمك رسان با قابليت هاي بسیار خوب بصورت رايگان استفاده نمایید. اين نرم افزارها بصورت اتوماتيك مختصات جغرافيايي فرد را از GPS گوشي گرفته (در صورت نداشتن قابليت GPS، بصورت اتوماتيك از نزديكترين دكل bts يا شبكه هاي مخابراتي همراه اطراف، مختصات فرد را براي شماره هايي كه در اين نرم افزار از پيش تعيين شده با استفاده از ديتاي گوشي يا پيامك ارسال مي كند و حتي در صورت نداشتن آنتن يا اعتبار سيم كارت، بصورت اتوماتيك با 112 تماس مي گيرند.

با ذخیره کردن شماره های مرکز پیام دانشگاه (09208804959) در بخش SOS گوشی خود، در موارد اضطراری همچون هنگام نیاز به حضور پلیس راهور، آتش نشانی یا اورژانس مرکز پیام دانشگاه را مطلع نمایید

شماره های تماس:
  • تماس از داخل دانشگاه(VOIP): 1111  و   4949   و   4959
  • تماس از خارج از دانشگاه: 38804959
  • تماس با شماره همراه مرکز:  09208804959

فعال کردن امکان Emergency SOS در آیفون:

به مسیر زیر بروید و گزینه Auto Call را در حالت فعال قرار دهید.

Settings > Emergency SOS

Emergency-call-596x1024

در این منو گزینه Countdown Sound نیز وجود دارد. که با فعال کردن، هشدار صوتی قبل از برقراری تماس پخش خواهد شد. که اگر به اشتباه Emergency Call را فعال کردید بتوانید قبل از برقراری تماس آن را غیر فعال کنید.

ممکن است شما در شرایطی خاص قرار داشته باشید که پخش این هشدار با صدای بلند برای شما مفید نباشد، زیرا افرادی که اطراف شما هستند از مکان و تماس شما با خدمات اضطراری به علت صدای بلند هشدار، مطلع شوند.

گزینه Setup Emergency در این صفحه قرار دارد که با تپ کردن بر روی آن به قسمت Health گوشی هدایت می شوید. و یک سری از مخاطبین خود را برای برقراری تماس اضطراری انتخاب کنید. تا در شرایط خاص با آن ها سریعا تماس گرفته شود.

پس از فعال سازی این قابلیت، شما تنها با فشار دادن 5 بار پشت سر هم دکمه قفل یا Power دستگاه می توانید در مواقع ضروری از این سرویس اپل استفاده نمایید.

فعال کردن امکان پیام اضطراری در سامسونگ:

برای فعال کردن این امکان در اندروید 8 به بالا بایستی به مسیر زیر بروید:

Settings > Advanced Features > Send SOS messages

و در اندرویدهای پایین تر از مسیر زیر استفاده کنید:

Settings > Personal > Privacy and Safety > Send SOS messages

بعد از فعال کردن این ویژگی، سرویس پیام اضطراری SOS یک کلیپ صوتی، دو تصویر که یکی از دوربین جلو و دیگری از دوربین پشت گرفته شده است و همچنین یک لینک از موقعیت دقیق شما توسط برنامه گوگل مپ، به مخاطب و یا مخاطبینی که شما انتخاب کرده اید، ارسال خواهد کرد. راه اندازی این سرویس پیام اضطراری SOS بسیار محتاطانه انجام می گیرد. زیرا برای فرستادن این پیام شما بایستی کلید روشن/خاموش را 3بار پشت سر هم و سریع فشار دهید تا این عمل با موفقیت انجام گیرد.

فعال کردن امکان Emergency SOS با استفاده از نرم افزار:

در صورتیکه این امکان بر روی گوشی شما وجود نداشت می توانید از نرم افزارهاي مشابه كمك رسان با قابليت هاي بسیار خوب بصورت رايگان استفاده نمایید. اين نرم افزارها بصورت اتوماتيك مختصات جغرافيايي فرد را از GPS گوشي گرفته (در صورت نداشتن قابليت GPS، بصورت اتوماتيك از نزديكترين دكل bts يا شبكه هاي مخابراتي همراه اطراف، مختصات فرد را براي شماره هايي كه در اين نرم افزار ار پيش تعيين شده با استفاده از ديتاي گوشي يا پيامك ارسال مي كند و حتي در صورت نداشتن آنتن يا اعتبار سيم كارت، بصورت اتوماتيك با 112 تماس مي گيرند.

برای دریافت این نرم افزارها می توانید به بازارهای نرم افزاری همچون کافه بازار مراجعه نمایید.

sos