چهار نوع بدافزاری که باید از آن ها دوری نمایید

shutterstock 289929257

امروزه بسیاری از افراد با خواندن خبرهایی که پر از اصطلاحات فنی رایانه ایی است سردرگم می شوند. از روی دیگر از آنجایی که بسیاری از شرکت ها و ادارات دولتی مورد حملات اینترنتی واقع می شوند بخش اعظمی از این خبرها را مسائل امنیتی تشکیل می دهد. به همین جهت این خبرهای امنیتی ممکن است اصطلاحات فنی پیچیده ایی را در درون خود داشته باشند که ممکن است باعث سردرگمی هرچه بیشتر خوانندگان این مطالب گردد.

بدین منظور در این نوشتار تلاش کرده ایم تا واژه نامه ایی کوچک را درباره بد افزارهایی که ممکن است به تازگی نام آن ها را شنیده باشید گرد آوریم. بنابراین با خواندن این نوشتار می توانید سطح آگاهی خود را در زمینه های امنیت آنلاین به میزان هرچه بیشتری افزایش دهید.

تروجان ها – تجلیگرهای نیرنگ

واژه ” تروجان ” ریشه در اساطیر یونان باستان دارد. نحوه شکل گیری این نام به هنگامی باز می گردد که سربازان یونانی در درون اسب چوبی بزرگی که آن را به عنوان هدیه ایی برای تروایی ها ساخته بودند پنهان می شوند. هنگامی که تروایی ها این اسب چوبی را به درون شهر خود می برند، سربازان یونانی با استفاده از سکوت و تاریکی شب از درون کادوی ساخته شده اشان خارج می گردند و شهر را به تسخیر خود در می آورند.

تروجان های امروزی نیز مشابه همان اصل عمل می نمایند. تروجان ها دسته ایی از بدافزارها هستند که خود را در پوشش برنامه های مفید و کاربردی در می آورند و یا در دورن این برنامه های مفید پنهان می گردند. تروجان ها معمولا بر روی رایانه های کاربران به وسیله فریب آن ها نصب می شوند. شیوه کار آن ها بدین صورت است که در ابتدا کاربر گمان می کند فایل یا پیوستی که برای او ارسال شده است امن است و مشکلی ندارد، سپس به بارگیری آن می پردازد و آن را نصب می نماید و پس از آن است که تروجان پنهان شده همانند آنچه که در بالا نیز گفته شد با استفاده از تاریکی شب ( یا حتی در روز روشن ) آغاز به کار می نماید. تروجان شروع به پاک کردن فایل های کاربر می نماید، اطلاعات او را از بین می برد و اجازه می دهد تا هکرها به رایانه او دسترسی پیدا نمایند. خوب است بدانید که تروجان ها دیگر فایل های موجود در رایانه قربانیشان را آلوده و یا تکثیر نمی نمیاند، آن ها حتی خودشان را هم تکثیر نمی دهند.

کرم ها – خطرات خاموش

این دسته از بدافزارها برنامه های مستقلی هستند که می توانند از طریق رایانامه ها یا به وسیله راه های گوناگون دیگری در سراسر اینترنت منتشر گردند. یک کرم معمولا در درون یک فایل پیوست پنهان می گردد، بنابراین هنگامی که فایل پوست آلوده شده ایی را باز می نمایید، کرم پنهان شده در آن بر روی رایانه شما نصب می شود. جالب است بدانید تا زمانی که یک کرم بر روی رایانه شما قرار داشته باشد تلاش می نماید تا خود را به وسیله راه های گوناگونی منتشر نماید. از جمله این راه ها می توان به تلاش کرم برای ایمیل کردن خود به آدرس هایی که در درون دفترچه آدرس شما وجود دارند تا جستجو در میان درایوهای شما برای پیدا کردن نشانی رایانامه های گوناگون را اشاره کرد. کرم ها همچنین می توانند درهای پشتی ( Backdoors ) رایانه شما را فعال نمایند. با فعال سازی این درها هکرها می توانند به رایانه شما دسترسی یابند. کرم ها همچنین این توانایی را دارند تا از رایانه شما برای ایجاد یک حمله DoS استفاده نمایند.

کرم ها جزو بد افزارهایی هستند که می توانند به صورت مستقل و بدون دخالت انسان به تکثیر خود بپردازند. آن ها این توانایی را دارند تا با تکثیر خود ( گاهی تا هزار نسخه ) بر روی رایانه قربانیشان و دستیابی به نشانی رایانامه های افراد در ارتباط با شخص قربانی پیام هایی را به آن اشخاص ارسال نمایند. اگر افراد مذکور فریب بخورند و فایل پوست ارسال شده توسط کرم را بارگیری و باز نمایند رایانه آن ها نیز آلوده می گردد.

جاسوس افزارها – همانگونه که به نظر می آیند

این دسته از بدافزارها شامل برنامه هایی می شوند که بر روی رایانه کاربر اقدام به جاسوسی می نمایند. جاسوس افزارها ممکن است با گردآوری اطلاعات شخصی ( همانند نام های کاربری، گذرواژه ها، شماره حساب ها و … ) یا با رصد تارنماهای بازدید شده و مانیتور پیام های دریافتی و ارسالی فرد قربانی، اقدام به جاسوسی نمایند. به صورت کلی جاسوس افزارها اغلب ندانسته و در هنگام نصب یک برنامه دیگر سیستمتان را آلوده می نمایند. اطلاعات جمع آوری شده توسط جاسوس افزارها اغلب برای اهداف تبلیغاتی استفاده می گردد اما این دسته از بدافزارها این توانایی را دارند تا با کاهش سرعت رایانه اتان یا مشکلات دیگری که ممکن است برایتان به وجود آورند باعث اختلال در فعالیت های سیستم شما بشوند.

ویروس ها – فراتر از یک گلو درد

از آنجایی که این دسته از بدافزارها خصیصه های مشابه زیادی را با هم نوعان بیولوژیکی خود دارند آن ها را ” ویروس ” نامیده اند. ویروس ها می توانند همانند هم نوعان بیولوژیکیشان منتقل گردند، تنها تفاوت میان آن ها آن است که هم نوعانشان از بدن یک بیمار به بدن بیماری دیگر انتقال می یابند اما این دسته از بدافزارها از رایانه ایی به رایانه دیگری خود را انتقال می دهند. ویروس ها این توانایی را ندارند تا بدون وجود یک میزبان ( برنامه یا سند ) خود را تکثیر نمایند، بنابراین برای آنکه ویروسی بتواند به صورت درست عمل نماید نیاز به آن دارد که خود را تکثیر نماید.

هنر اجتناب

تا بدین جای کار ما تلاش نموده ایم تا شما را با انواع بدافزارهای گوناگون آشنا نماییم. اما آیا می دانید که چگونه می توانید از خود در برابر این بد افزارها محافظت نمایید ؟ در پایان این نوشتار ما شما را با چند راهکار مفید آشنا می سازیم که می توانند باعث شوند تا شما در برابر این بدافزارها ایمن بمانید. پس شدیدا پیشنهاد می نماییم تا به این راهکارهای گرد آوری شده عمل نمایید.

۱ ) یک آنتی ویروس مناسب را بر روی رایانه اتان ( یا هر دستگاه دیگر ) نصب نمایید.

۲ ) اطمینان حاصل نمایید که سیستم عامل و کاوش گری ( browser ) که از آن استفاده می نمایید به روز باشد. به روز رسانی ها معمولا آخرین نقصیه های امنیتی در نسخه های پیشین خود را رفع می نمایند.

۳ ) همیشه عاقلانه رفتار نمایید. اگر در حال بازدید از تارنمایی هستید که به نظر مشکوک می آید دیگر از آن بازدید ننمایید. همانگونه که در نوشتارهای پیشین منتشر شده در وبلاگ هم گفته ایم به هیچ عنوان هیچ فایل پیوستی را باز ننمایید.

۴ ) تلاش کنید از وای فای های عمومی استفاده نکنید. این کار احتمال هک شدن شما را افزایش می دهد.
منبع: آی پی پروتکت

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین مطالب

 

گزارش تصویری