digital-amnesia-FB

دستگاه های متصل به اینترنت به ما مجوز دسترسی به منبعی نامحدود از اطلاعات را می دهند. آن ها همچنین می توانند به عنوان ذخیره گاه اطلاعاتی برای دارندگان بی مبالات خود عمل نمایند. در واقع، می توان اینگونه گفت که اکثر کاربران امروزی گوشی های هوشمند نسبت به گذشتگان خود که از دسترسی به اینگونه از دستگاه ها محروم بوده اند دچار نوعی بی توجهی و غفلت گشته اند.

امروزه دیگر دسترسی به حجم نامحدودی از اطلاعات تنها با زدن چند ضربه بر روی دستگاه های دیجیتالیمان به امری طبیعی تبدیل گشته است. در جهان بدون مرز و کاملا متصل ما، افراد به آسانی می توانند به تعداد بسیار زیادی شماره های تلفن، گذرواژه ها، نشانی ها و …. را بر روی گوشی هایشان ذخیره نمایند. در واقع، ساختار مغز انسان به گونه ایی طراحی گشته است که حتی اگر می خواستیم هر چیزی را به یادمان بسپاریم باز هم توانایی این کار را نداشتیم. اما امروزه می توانیم به وسیله ی یک دستگاه متصل به اینترنت به اطلاعات مورد نیازمان در هر زمانی که بدان احتیاج داشته باشیم دسترسی بیابیم.

شرکت کسپرسکی پژوهشی را به منظور بررسی تاثیر دستگاه های دیجیتال و اینترنت بر روی نحوه ی به یاد آوری و استفاده از اطلاعات در سطحی جهانی انجام داده است.

اگر ما رویدادهای مرتبط با گذشته هایمان را به یاد نیاوریم، به تدریج اطلاعات آن ها از ذهنمان پاک می گردد. مغز انسان همچنین این قابلیت را دارد تا بتواند اطلاعات نامرتبط با واقایع و رویداد های روزمره را بر روی اطلاعات پیشین خود بازنویسی و ثبت نماید.

بنابر همین دلیل است که در طول مطالعه ی انجام گرفته، بیش از نیمی از بزرگسالان اروپایی نتوانستند شماره ی همراه فرزندشان یا شماره تماس محل کارشان را بدون استفاده از گوشی همراهشان به یاد بیاورند. هچنین یک سوم از آن ها حتی نتوانستند شماره ی شریک زندگیشان را به خاطر بیاورند.

نتایج این پژوهش همچنین نشان داد که ۹۱ درصد از آمریکایی ها اذعان دارند که از اینترنت و دستگاه های دیجیتال به عنوان ابزاری برای به یاد سپاری و کمک برای دستیابی به اطلاعات مورد نظرشان بدون آنکه تفکر کنند استفاده می نمایند. به طور مشابه، ۷۹٫۵ درصد از اروپایی ها نیز اعتراف کردند که از اینترنت به عنوان یک کتاب مرجع جهانی استفاده می نمایند.

تمامی اطلاعاتی که ما در گذشته مجبور به حفط آن ها بوده ایم یا باید برای دستیابی به آن ها زمان صرف می کردیم اکنون تنها چند کلیک با ما فاصله دارند. به همین خاطر است که ۶۱ درصد از اروپایی ها گفته اند که برای آن ها رسیدن هر چه سریع تر به اطلاعات مورد نیازشان ضروری است و زمان لازم برای مطالعه را دارا نمی باشند.

پس می توان گفت که گوشی های هوشمند به همراهان همیشگی ما بدل گشته اند. آن ها در واقع مدل توسعه یافته ی مغز انسان هستند و به اندازه ی ذهن آدمی نیز نیاز به مراقبت و توجه دارند. برای نمونه، بیشتر موتور سواران برای حفاظت از سرشان از کلاه ایمنی استفاده می نمایند، اما تنها تعداد اندکی از افراد به مسئله ی ایمنی و حفاظت از گوشی های هوشمندشان توجه دارند.

در پژوهش صورت گرفته توسط شرکت کسپرسکی مشخص گردید که با وجود راه حل های آسان و در دسترس، آمریکایی ها در جهت محافظت از این دستگاه های مهم و حیاتی موفق نیستند. در واقع ۲۸ درصد از آمریکایی های شرکت کننده در این پژوهش عنوان نمودند که از هیچ گونه محافظ امنیتی برای دستگاه هایشان استفاده نمی نمایند. با این حال یک سوم از آن ها ( ۳۰٫۵ % ) بیان داشتند که از گوشی های هوشمندشان به وسیله نرم افزارهای امنیتی محافظت می نمایند و یک پنجم ( ۲۰٫۵% ) از آنان نیز اظهار داشتند که این کار را بر روی تبلت هایشان انجام می دهند.

در پژوهش گذشته ی شرکت کسپرسکی مشخص گردیده بود که مردها محافظت بیشتری را در خصوص دستگاه هایشان نسبت به زنان انجام می دهند.

بیش از ۵۱ درصد از پاسخ دهندگان آمریکایی و ۴۰ درصد از پاسخ دهندگان اروپایی شرکت کننده در پژوهش ( که بیشترشان زن و افراد جوان بودند ) اذعان داشتند که از دست دادن یا در معرض خطر قرار گرفتن اطلاعات ذخیره شده بر روی دستگاه های دیجیتالشان ( به ویژه گوشی های هوشمندشان ) می تواند به یک کابوس برای آن ها بدل گردد. به طور مشابه، بیش از ۲۵ درصد از زنان شرکت کننده در این پژوهش و بیش از ۳۴ درصد از افراد جوان پاسخ دهنده گفته اند : از آنجایی که گوشی های هوشمند آنها تنها محل ذخیره سازی فرتورها، پیام ها و اطلاعات مخاطبانشان است، بنابراین از دست دادن گوشی هوشمندشان می تواند برایشان بسیار وحشت آور باشد.

به کار گیری راهکارهای مدرن امنیتی در جهت حفظ امنیت دستگاه هایتان از شر بدافزارها، ویروس ها و تهدیدات اینترنتی بسیار حیاتی می باشد. با استفاده از این راهکارها می توانید با مسدود سازی از راه دور دستگاهتان یا حفظ داده های شخصیتان در زمانی که گوشیتان ربوده یا آلوده می گردد امنیت خود را افزایش دهید. از دست دادن دستگاه با ارزشمان متاثر کننده است اما غم انگیز تر آن است که اطلاعات شخصیمان به دست افراد نا اهل بیافتد. پس بهتر است از هم اکنون مراقب دستگاه های دیجیتالمان باشیم.

منبع: آی پی پروتکت

 

نوشتن دیدگاه

ارسال

آخرین نظرات

  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳
    دقیقا همینو به منم زنگ زدن گفتن ۱۵۹۰ میخوان و میگفتم آدرس سایت بدین میپیچوند
     
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳
    لطفا لطفا گول نخورید من جایی برای کار رفتم و مثل همین حرف های دوستان رو بهم دادن ...
     
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳
    سلام به منم گفتن برای ایرپاد یکی از دوستام باهام بود گفت میگن ایر پاد من گرفتمش بردم ...
     
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳
    عه دقیقا به منم زنگ زدن همینو گفتن بعد گفتن تا ده روز دیگه میاد جلو درب منزلتون ...