589231 156

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور در همایش پدافند سایبری استان خراسان رضوی که اول آبان ماه ۱۴۰۱ در هتل پردیسان برگزار شد گفت: امروز در فضای سایبری از قلمرو ملی خبری نیست و ما در صدد یافتن قلمرویی ملی هستیم.

به گزارش ایسنا رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور در این همایش که با حضور مدیران و کارشناسان امنیت دستگاه های استان برگزار شد، گفت: آمریکا می خواهد در فضای سایبری بر دنیا تسلط پیدا کند اما راهبردهای کشور ما راهبردی بومی است.

سردار جلالی که امروز در همایش پدافند سایبری در مشهد سخن می گفت، افزود: امروز در فضای سایبری از قلمرو ملی خبری نیست و ما در صدد یافتن قلمرویی ملی هستیم.

جلالی ادامه داد: ایران در هر ثانیه یک حمله سایبری را پشت سر می گذارد اما این حملات ما را قوی تر و محکم تر می کند.

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه دیگر نباید بگوئیم تهدید سایبری بلکه ما در دوره جنگ سایبری هستیم، خاطرنشان کرد: حوادث اخیر سایبری نشان داد این تهدیدات لحظه به لحظه رو به افزایش است و باید خود را در این زمینه به روز رسانی کنیم

وی گفت: در این جنگ سایبری هوش جوانان ایرانی به کمک ما آمده است به طوری که ۲۳۰ محصول راهبردی به همت شرکت های دانش بنیان در حوزه‌ های مختلف دفاع و امنیت سایبری ساخته شده است.

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی هم در این همایش گفت: مشهد در حوزه جنگ سایبری سرآمد است و ۲۷ هزار دانش آموخته در حوزه ای تی فعال هستند.

سرهنگ جواد جهانشیری همچنین افزود: اولین پارک علم و فناوری در خراسان در حوزه ی فنی و زیر ساختی به کمک ما آمده است و دومین دادسرای تخصصی در حوزه ی جرائم سایبری در مشهد فعال است.

وی ادامه داد: ۳۸ مقر همراه با ۱۰ تیم واکنش سریع در حوزه ی سایبری فعالیت می کنند اما باید اذعان داشت در چهار بعد مدیریتی، فنی، محتوایی و امنیتی بازهم جای کار هست.

مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: امروزحملات سایبری به صورت طراحی شده برای تخریب زیر ساخت های حیاتی، حساس و مهم در دستگاه های دولتی و غیر دولتی شکل جدیدی به خود گرفته است.

وی گفت: بیشترین حمله سایبری در ماه های گذشته در خراسان رضوی و در مراکز مهمی مثل دانشگاه علوم پزشکی، شرکت آب و فاضلاب و فاوا مشهد رخ داده است.

مدیرکل پدافند غیر عامل استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: بیشترین حملات از سوی کشورهایی مثل آمریکا با ۴۵درصد، چین با ۲۹ درصد و آلمان حدود ۷ درصد اتفاق افتاده که نشانگر اهمیت فضای سایبری در کشور است.

به گفته وی، بخش عمده ای از تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کلیه سطوح دولتی و غیر دولتی در فضای سایبری است. یکی از اقدامات خوبی که در ذیل کارگروه های ۱۱ گانه در سطح استان انجام دادیم فعال کردن کارگروه فناور استان بوده است که خوشبختانه با تعامل بین دستگاهی شاهد برگزاری ۴ جلسه کارگروه بودیم که نتیجه آن شناسایی تهدیدها و چالش ها بوده است.

 

IMG 7372

نمایشگاه پدافند غیرعامل در ضلع شمالی دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح گردید.

به مناسبت گرامی داشت هفته پدافند غیرعامل، صبح امروز 8 آبان ماه 1400، نمایشگاه پدافند غیرعامل در درب شمالی دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح و مورد بازدید مسئولان دانشگاه قرار گرفت.

در افتتاحیه این نمایشگاه که با هماهنگی کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه و توسط اداره حفاظت فیزیکی مدیریت حراست دانشگاه برگزار شده است، ایمن شهیدی مدیر حراست دانشگاه و جمع دیگری از مدیران و همکاران دانشگاهی حضور داشتند.

نمایشگاه عکس و پوستر و ارائه کتاب با موضوعات مرتبط با پدافند غیرعامل و بروشورهای آموزشی مرتبط با موضوع از جمله محتوای ارائه شده در این نمایشگاه می باشد.

این نمایشگاه تا روز چهارشنبه 12 آبان ماه 1400 هر روز از ساعت 7 صبح الی 16 فعال می‌باشد و کلیه دانشگاهیان و شهروندان عزیز می توانند بازدید نمایند.

لازم به ذکر است برگزاری دوره آموزشی با موضوع "پدافند غیر عامل و حفاظت از زیرساخت های شهری"، برگزاری دوره آموزشی عملی اطفاء حریق، برگزاری مانور مکان امن تر، برگزاری مانور راه اندازی برق اضطراری و برگزاری مسابقات پیامکی با موضوع پدافند غیر عامل از جمله سایر برنامه‌های کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه فردوسی مشهد در این هفته می باشد.

IMG_7351
IMG_7351
IMG_7351
IMG_7353
IMG_7353
IMG_7353
IMG_7356
IMG_7356
IMG_7356
IMG_7358
IMG_7358
IMG_7358
IMG_7359
IMG_7359
IMG_7359
IMG_7360
IMG_7360
IMG_7360
IMG_7369
IMG_7369
IMG_7369
IMG_7372
IMG_7372
IMG_7372
IMG_7373
IMG_7373
IMG_7373
IMG_7374
IMG_7374
IMG_7374
IMG_7375
IMG_7375
IMG_7375
IMG_7376
IMG_7376
IMG_7376
IMG_7377
IMG_7377
IMG_7377
IMG_7378
IMG_7378
IMG_7378
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري
بازيد دكتر انصاري

 

8056ab5fa65612aaa3dc38d77b74b159

با توجه به فرارسیدن هفته پدافند غیر عامل (5 لغایت 12 آبان ماه) و به منظور گرامی داشت این ایام، روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد مصاحبه ای با دکتر مصطفی قلی زاده، جانشین دبیر کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه و مسئول امور ایمنی آزمایشگاه های دانشگاه و رئیس کمیته مدیریت ایمنی و بحران دانشگاه سبز، انجام داده است که در ادامه می خوانید:

دکتر مصطفی قلی زاده در خصوص پیدایش پدافندغیرعامل اینگونه توضیح داد:

می‌توان ادعا نمود که قدمت پدافند غیر عامل به قدمت تمدن بشری باز می‌گردد لیکن این موضوع برای نسل های بشر به صورت تلاش آنها برای حراست و مراقبت در برابر دشمنان طبیعی و انسانی نمایان شده است و در طول تاریخ همواره تمهیداتی را برای در امان ماندن از این حوادث مد نظر داشته است . برج‌ و باروهای حفاظتی شهر‌ها، قلعه‌ها و حصارها نمونه‌های بارزی در این خصوص می‌باشند.

جانشین دبیر کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه ادامه داد:

پدافند در مفهوم کلی، دفاع، خنثی کردن و یا کاهش تاثیرات در مقابل کلمه آفند به معنی هجوم و حمله بوده، پدافند به دو بخش تقسیم می‌شود: پدافند عامل و پدافند غیرعامل

پدافند در معنای لغوی مترادف با دفاع است، دفاع نیز بر دو قسم است دفاع عامل و دفاع غیر عامل. دفاع عامل مبتنی بر فعالیت نیروهای مسلح و متکی بر تسلیحات و تجهیزات نظامی می‌باشد.

پدافند غیرعامل به مجموعه اقدام های دفاعی غیرمسلحانه گفته می شود که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدید و اقدامات خصمانه دشمن می شود.

وی در خصوص انواع تهدیداتی که مردم و کشور را مورد حمله قرار داده است گفت:

شیوه دشمنان برای ضربه زدن به مردم و کشور تغییر پیدا کرده و از بخش نظامی به حوزه های فرهنگی، اقتصادی، سایبری (اینترنتی و شبکه) انتقال یافته است. با اشراف کامل امنیتی و نظامی ایران بر مناطق مرزی و بیرون از مرزها امروز دشمن از طریق نظامی و تروریسم آشکار قادر به آسیب زدن به کشور و مردم نیست و به همین دلیل آنها شیوه های غیرمستقیم و پنهانی را برای حمله و تهدید انتخاب کرده اند. تهدیدهای نوین دشمن با محوریت انسان و فناوری انسان دارای تفکر بوده و فناوری نیز هر روز در حال تغییر و پیشرفت است بنابراین این نوع تهدیدها هر روز پیچیده تر شده و شناسایی و مقابله با آنها نیز به همین نسبت سخت تر از تهدیدهای قدیمی و کلاسیک است.

دکتر قلی زاده اقدامات لازم در زمینه مقابله با دشمن را اینگونه شرح داد:

مجموعه کارهای ما برای دفع خطر دشمن باید منجر به افزایش پایداری و بازدارندگی و تداوم فعالیت های مهم و حیاتی باشد به معنای آن که تهدیدها منجر به اختلال در زندگی شهروندان و خدمات رسانی به آنها نشود.

دشمن در تلاش برای تغییر افکار، باورها و رفتارها و ساختارهای سبک زندگی ایرانیان است. این موارد استراتژی دشمن برای غلبه بر مردم ایران و نفوذ و تسلط بر کشور است.

نباید خیال کنیم که در زمان صلح مورد تهدید و آسیب دشمن واقع نمی شویم بلکه امروز دشمن با هجوم سایبری در کنار تهاجم فرهنگی و اقتصادی و همچنین اتخاذ حمله های بیولوژیکی مانند: آلوده کردن آب، غذا و خاک و هوا و انتشار بیماری ها در تلاش برای آسیب زدن به ما است

ریشه بحث‌های پدافند غیر عامل به نیازهای انسان برای زندگی بر می‌گردد، با مروری بر هرم نیازهای انسانی، نقش بسیار مهم خواسته‌ ایمنی و امنیت آشکارمی شود. پدافند غیر عامل به منظور تامین ایمنی و امنیت انسان در برابر پتانسیل‌های بروز خطر، می‌باشد. ازطرفی دیگر پدافند غیر عامل را می‌توان از زاویه مدیریت بحران مورد تحلیل قرار داد، در این صورت شناسایی پتانسیل‌های بحران خیزی، نحوه مدیریت و کنترل بحران به عنوان ورودی های سیستم‌های پدافند غیر عامل شناخته می‌شوند.

همچنین پدافند غیر عامل را از زاویه دید آسیب پذیری نیز مورد بررسی قرار می دهند،که در این صورت شناخت جایگاه هایی که به عنوان نقطه ضعف سیستم می‌باشند، به عنوان ورودی های سیستم بوده. ضلع دیگر مباحث پدافند غیر عامل بحث های ایجاد ایمنی و امنیت عمومی می‌باشد که به صورت آموزش و همکاری همگانی تبلور می‌یابد در این راستا همکاری مردم با نهادهای اجرایی سهم به سزایی در شکست نقشه های دشمنان خواهد داشت.

به خصوص قشر دانشگاهی و فرهیخته جامعه که باید الگویی برای سایر اقشار جامعه باشنددر راستای آشنایی با مبانی پدافند غیرعامل  و نهادینه نمودن آن در زندگی شخصی می توانند گام موثری درجهت ناکام گذاشتن توطئه های دشمنان بردارند، و با نشر فرهنگ پدافند غیرعامل در جامعه از آسیب پذیری آن جلوگیری خواهد شد.در نتیجه درفضای امن ایجاد شده آسایش عمومی را برای تمام اقشار به ارمغان خواهد آورد.

دکتر قلی زاده در خصوص اهداف پدافند غیرعامل به این شرح توضیح داد:

درحال حاضر عمده‌ترین هدف پدافند غیرعامل، ایمن سازی و کاهش آسیب‌‌پذیری زیرساخت‌های مورد نیاز مردم است تا بتدریج شرایطی را برای امنیت ایجاد نماید. این‌گونه اقدامات مهم در اکثر کشورهای دنیا یا انجام شده و یا در حال اقدام است. این اقدامات اگر به صورت یک برنامه ریزی و با طراحی در توسعه کشور (توسعه پایدار) نهادینه شود، خود‌به‌خود بسیاری از زیر ساخت‌هایی که ایجاد می‌شود، در ذات خود ایمنی خواهند داشت. برای مثال یکی از توطئه های دشمنان درحال حاضر شیوع ویروس کروناست که تمام مردم جهان را به خود مشغول کرده و مسئولان و سیاستمداران کشورها را درجهت حل این معضل با مشکل جدی مواجه کرده است. چنانچه همکاری فرهنگی مردم با نهادهای اجرایی نباشد ویروس کرونا به شدت همه گیر شده و تلفات انسانی زیادی خواهد گرفت که یکی ازسرمایه های ارزشمند هر کشوری نیروی انسانی است که باید در حفظ و امنیت و سلامت آنها نهایت سعی و تلاش صورت بگیرد.

امروز اگر به صحبت ها و راهکارهای ستاد کرونای کشور توجه کنیم و از سفرهای غیر ضروری پرهیز نموده ضمن استفاده ازماسک و شستن مداوم دست ها در جامعه فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم با حول قوه الهی موفق به شکست کرونا خواهیم شد.

اهداف پدافند غیرعامل:

    کاهش قابلیت‌ و توانایی سامانه‌های شناسایی، هدف یابی و دقت هدف‌گیری تسلیحات آفندی دشمن.
    بالا بردن قابلیت‌ بقا، استمرار عملیات و فعالیت‌های حیاتی و خدمات رسانی مراکز حیاتی، حساس و مهم کشور در شرایط وقوع تهدید، بحران و جنگ.
    تقلیل آسیب پذیری و کاهش خسارت و صدمات تاسیسات، تجهیزات و نیروی انسانی مراکز حیاتی، حساس و مهم کشور در برابر تهدیدات و عملیات دشمن.
    سلب آزادی و ابتکار عمل از دشمن.
    صرفه جوئی در هزینه‌های تسلیحاتی و نیروی انسانی.
    فریب و تحمیل هزینه بیشتر به دشمن و تقویت بازدارندگی.
    افزایش آستانه مقاومت مردم و نیروی خودی در برابر تهاجمات دشمن.
    حفظ روحیه و انسجام وحدت ملی و حفظ سرمایه‌های ملی کشور.
    حفظ تمامیت ارضی، امنیت ملی و استقلال کشور.
    ارتقا فرهنگ عمومی و آشنایی با اصول پدافند غیرعامل

اهداف فرهنگی پدافند غیر عامل

از طرفی دشمن با تغییر افکار، آرمان‌ها و اختلال در سبک زندگی به مردم ایران لطمه می‌زند. همچنین باید دانست که جنگ نرم فرهنگی موجب تغییر سبک زندگی مردم می‌شودمثل شرایطی که در بدو موجودیت ویروس کرونا در ایران و سایر نقاط جهان رخ داده است ورویکرد الکترونیکی حاکم بر زندگی مردم رواج یافت وبا رواج آن تهدیدات این حوزه در زندگی انسانها سایه افکند.می توان گفت:  این تهدیدات برای مثال شبکه‌های مجازی هم تهدید و هم فرصت هستند اما باید نکات مثبت و منفی آن‌ها را پیدا کنیم تا دچار ضربه دشمن ناخوانده نشویم و امنیت مان به خطر نیافتد.

 

 

123654789

دوره آموزشی "پدافند غیرعامل و پیشگیری از جرائم سایبری"، ویژه دانشگاهیان دانشگاه فردوسی مشهد به صورت مجازی برگزار گردید.

این کارگاه آموزشی طی سه روز از 5 تا7 آبان ماه همزمان با آغاز هفته پدافند غیرعامل و با شرکت 200 نفر از کارکنان و اساتید دانشگاه بصورت مجازی برگزار شد.

در این کارگاه آموزشی آقای امیرحسین جوان‌بخت، بازپرس شعبه جرایم اقتصادی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان مشهد در خصوص نقش پدافند غیرعامل در حوزه فضای مجازی و  پیشگیری از جرایم سایبری مطالب مفیدی را عنوان نمودند.

جلسه اول - پنجم آبان ماه

جلسه دوم - ششم آبان ماه


جلسه سوم - هفتم آبان ماه


123654789987456

1235456987456321

 

  • بروشور پدافند غیرعامل
  • تهیه و تنظیم: مدیریت حراست دانشگاه فردوسی مشهد
  • سال تولید: 1391

دریافت فایل ویژه نامه

front

back

 

نوشتن دیدگاه

ارسال

آخرین نظرات

  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳
    دقیقا همینو به منم زنگ زدن گفتن ۱۵۹۰ میخوان و میگفتم آدرس سایت بدین میپیچوند
     
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳
    لطفا لطفا گول نخورید من جایی برای کار رفتم و مثل همین حرف های دوستان رو بهم دادن ...
     
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳
    سلام به منم گفتن برای ایرپاد یکی از دوستام باهام بود گفت میگن ایر پاد من گرفتمش بردم ...
     
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳
    عه دقیقا به منم زنگ زدن همینو گفتن بعد گفتن تا ده روز دیگه میاد جلو درب منزلتون ...