Screenshot 2022-08-14 at 09-14-23 کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال چیست چه انواعی دارد و چطور از آن دوری کنیم

کلاهبرداری برخی از شرکت‌ها که به جای سرمایه‌گذاری پول‌های مردم و دادن سود سرمایه‌گذاری، سود سرمایه‌گذاران قدیمی را از پول‌های سرمایه‌گذاران جدید پرداخت می‌کند.
در گذشته یکی از شیوه‌های کلاهبرداری از شهروندان ترغیب و دعوت آنان به عضویت در شرکت‌های هرمی بود. در این شرکت‌ها به افراد وعده سودهای فراوانی داده می‌شد و افراد با این تصور که می‌توانند چندین برابر وجه پرداختی خود به این شرکت‌های هرمی را برداشت کرده و اصطلاحا سود کنند، مبالغ هنگفتی را به جیب کلاهبرداران ریخته و در نهایت نیز سرمایه خود را از دست می‌دادند.

به تازگی کلاهبرداران سایبری نیز فعالیت مشابه شرکت‌های هرمی در حوزه رمز ارزها را آغاز کرده و از کاربران می‌خواهند که با معرفی افراد جدید به عنوان زیرمجموعه خود یا معرفی افراد برای نصب نرم افزار برای خود درآمد کسب کنند. که این موضوع هم یکی از روش‌های کلاهبرداری و سودجویی از کاربران در فضای مجازی است و به هیچ عنوان نباید فریب آن را خورد.

با ظهور ارزهای دیجیتال و گسترش فعالیت کاربران در این زمینه، مسیر هم برای افراد کلاهبردار هموارتر شده و روزانه خبرهای زیادی از کلاهبرداری پروژه‌های مختلف به گوش می‌رسد. از مهم‌ترین روش‌های کلاهبرداری در زمینه رمزارزها راه‌اندازی سایت‌های سرمایه گذاری، ایجاد توکن‌های بدون آینده و برنامه، ایجاد شبکه‌های هرمی و ... است.

کلاهبرداری پانزی چیست؟

نام این روش از نام «چارلز پانزی» که نخستین بار این روش را در حدود 100 سال پیش اجرا کرد برداشته شده است. ترفند پانزی یک روند سرمایه‌گذاری کلاهبردارانه ‌است که سودهایی را از همان پول سرمایه‌گذاری شده یا مالی که به وسیله سرمایه‌گذار بعدی پرداخت شده‌ به سرمایه‌گذار قبلی پرداخت می‌کند. در واقع در این روش عایدی حاصل شده از سود واقعی به دست آمده توسط سازمان یا شخصی که فعالیت تجاری را انجام می‌دهد پرداخت نمی‌شود.

معمولاً کلاهبرداران با ترفند پانزی سوژه‌های جدید خود را با نمایش سودهایی که دیگر سرمایه‌گذارها نمی‌توانند پرداخت کنند فریب می‌دهند. برای حفظ حیات سیستم پانزی و این عایدی و پرداخت سود به سرمایه‌گذاران باید روند جذب افراد جدید که به شکل هرمی انجام می‌شود، ادامه پیدا کند، اما با توجه به اینکه پرداخت سود واقعی در این سیستم‌ها اندک و حتی ناچیز است، این سیستم خیلی زود و ظرف مدت چند ماه به  فروپاشی می‌رسد و در نهایت سرمایه‌گذاران مجبور به شکایت شده و اصل پول خود را نیز از دست می‌دهند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری ایسنا

 

نوشتن دیدگاه

ارسال

آخرین نظرات

  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳
    دقیقا همینو به منم زنگ زدن گفتن ۱۵۹۰ میخوان و میگفتم آدرس سایت بدین میپیچوند
     
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳
    لطفا لطفا گول نخورید من جایی برای کار رفتم و مثل همین حرف های دوستان رو بهم دادن ...
     
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳
    سلام به منم گفتن برای ایرپاد یکی از دوستام باهام بود گفت میگن ایر پاد من گرفتمش بردم ...
     
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳
    عه دقیقا به منم زنگ زدن همینو گفتن بعد گفتن تا ده روز دیگه میاد جلو درب منزلتون ...