نشست مدیران حراست دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان خراسان رضوی به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
این نشست دیروز دوشنیه 26 مهرماه 1400 در سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور علیرضا حسن زاده مدیر حراست کل خراسان رضوی، مرتضی ایمن شهیدی مدیر حراست دانشگاه فردوسی و مدیران حراست دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان خراسان رضوی برگزار گردید.
حسن زاده، مدیر حراست کل استان خراسان رضوی در این نشست با تاکید به لزوم فهم مشترک بین حاکمیت و مردم گفت: بین حاکمیت و مردم باید فهم مشترک ایجاد شود. اگر جامعه ای این درک و فهم مشترک بوجود نیاید آسیبش در حوزه امنیت بروز می کند. این فهم مشترک در حوزه فرهنگ نیز باید باشد تا به تمدن نوین اسلامی برسیم.
وی با اشاره به پیچیدگی های نقش حراست در دانشگاه ها عنوان کرد: دانشگاه ها به دلیل وجود برخی از مصونیت ها مثل امکان برگزاری آزادانه کرسی های آزاد اندیشی، وجود فضای نقد و مناظره و منع ورود نیروی انتظامی و مراجع امنیتی شرایط سخت تری دارند.
حسن زاده افزود: در اینجا نقش حراست باید تبیین شود، وظیفه حراست جلوگیری و مانع شدن در برخی از ناآرامی ها نیست، حراست باید نقش کنترل و نظارت داشته باشد نباید دیدگاه برخوردی و سلبی داشته باشند.
حسن زاده ضمن معرفی شاخص ها و مصادیق احراز پست های سازمانی افزود: یکی از موضوعاتی که به صورت خاص بر عهده حراست ها می باشد همین تایید صلاحیت های عمومی در احراز پست ها و مشاغل می باشد که بایستی با شناخت دقیق شاخص ها و مصادیق آن این وظیفه به نحوه احسن در حراست ها پیگیری شود.
در این نشست مرتضی ایمن شهیدی مدیر حراست دانشگاه فردوسی مشهد نیز به تشریح چالش های بازگشایی دانشگاه ها در دروه پساکرونا پرداخت.
مدیر حراست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اهمیت تشکیل کارگروهی در این خصوص گفت: بازگشایی دانشگاه ها باید بصورت تدریجی صورت بگیرد و تمام بخش های دانشگاه بایستی در یک کارگروه با هم هماهنگ عمل کنند.
وی افزود: اقشار دانشگاهی بایستی در این خصوص اقناع بشوند و پای کار بیایند و حتی در کارگروه بازگشایی حضور داشته و مشارکت داده شوند.
ایمن شهیدی ضمن تشریح چالش های کلیدی که باید در بازگشایی مدنظر دانشگاه ها قرار گیرد از توجه به مراکز مشاوره دانشجویی و افزایش تعداد مشاوران به عنوان ضروری ترین نیاز دانشگاه ها بعد از بازگشایی اشاره نمود.