کلاهبرداری ناکام تلفنی با حساب خزانه‌داری کل!

7da9ebf6-9b1a-4346-b09c-75889b9ec6ef

گزارش نمونه ای از تلاش ناکام كلاهبرداران تلفنی به قصد اخاذی از یكی از کارکنان محترم دانشگاه جهت آشنایی با روش های این کلاهبرداران منتشر می شود:

«دیروز فردی از شماره 09217415440  با بنده تماس گرفت و عنوان نمود كه شما در قرعه كشی همراه اول برنده 5 میلیون تومان كمك هزینه سفر عتبات عالیات شده اید. جهت دریافت این هدیه بایستی با دو كارت بانكی به نزدیك ترین عابربانك مراجعه كنید. و در این مدت نباید تماس شما قطع شود. به هر كارت عابربانك شما مبلغ دو میلیون و پانصر هزار تومان واریز خواهد شد. وقتی اسم عابر بانك را برد با توجه به اطلاع رسانی های قبلی مدیریت حراست متوجه شدم كه احتمالا این تماس یك كلاهبرداری تلفنی است. ولی به اصرار همسرم و برای اثبات به وی که این تماس کلاهبرداری است به عابربانك مراجعه كردم ولی با یكی از كارت های بانكی ام كه خالی بود و اعتباری نداشت! در حین مراجعت به عابر بانك یکبار تماس قطع شد و کلاهبردار مجددا با یك شماره دیگر (09211062829) با من تماس گرفت.

فرد كلاهبردار ابتدا درخواست نمود از دو كارت موجودی گرفته و تعداد رقم های موجودی را به وی اعلام نمایم، سپس از من خواست برای اطمینان از کلاهبرداری نبودن این تماس، با استفاده از یک كارت خالی و از طریق گزینه انتقال وجه، كدی را وارد نمایم (كه در واقع همان شماره كارت کلاهبردار بوده)، برای جلب اعتماد من دو بار این عمل را انجام داد، كه پس از وارد کردن کد اول (در واقع همان شماره کارت) که نام ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تهران را به عنوان صاحب کارت در دستگاه خودپرداز نشان داد، و مرتبه دوم (شماره كارت دوم) نام خزانه داری كل در دستگاه عابر بانك نشان داده شد (البته این موضوع از شگردهای این کلاهبرداران است که ابتدا شماره کارت های سازمان ها را برای جلب اعتماد می دهند و سپس با استفاده از روش ها و ترفندهای خود در زمان انتقال پول شماره کارت خود را به صورت کدهای دورقمی و ... به شیوه ای که فرد متوجه نشود ارائه می دهند)

در زمان انجام عملیات، وقتی از همان كارت خالی ام استفاده کردم، کلاهبردار عنوان کرد كه انتقال وجه به این كارت قابل انجام نیست و از كارت دیگری كه تعداد رقم موجودی 8 رقمی است بایستی استفاده نمایم. که در اینجا با توجه به آگاهی قبلی و سوءظن نسبت به این تماس، دیگر از کلاهبردار بودن تماس گیرنده مطمئن شدم و تلفن را قطع کردم.»

خواهشمند است ضمن حفظ هوشیاری در این خصوص از هرگونه همكاری با كلاهبرداران خودداری نموده و مراتب را به مدیریت حراست دانشگاه اعلام نمایید؛ و آگاه باشید كه درخواست برای رفتن پای عابربانك جهت دریافت وجه یا جایزه، قطعا كلاهبرداری است.

همچنین جهت كسب اطلاعات بیشتر می توانید در سایت مدیریت حراست (herasat.um.ac.ir) به بخش «توصیه های حفاظتی كلاهبرداری» مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ها

0 #3 سیروان 1400-01-26 11:17
امروز با منم همین‌ گونه تماس گرفتن.

و به کمک این مطلب فهمیدم ممنون از کمکتون ;-)
0 #2 مهدی 1398-06-16 07:26
دوست عزیز
بپذيريد که برای گرفتن 5 ميليون تومان وسوسه شديد والا پای دستگاه نمی رفتيد.
موفق باشيد
0 #1 علی 1398-06-15 11:03
باسلام و با عرض تشكر از مديريت محترم حراست به خصوص كارشناس بزرگوار برادر گرامي جناب آقاي مهدي حافظي از طرف خودم وخانواذه ام كمال تشكر داريم به خاطرراهنمايي اينجانب و آگاه كردن همكاران از اين كلاه برداري ناكام تلفني ..

اجرشما دراين ماه محرم با سيد الشهدا (ع)